FRA House Beczak Beczak Architekci

2017-05-06 09:00
 © jankarol.com
c.jankarol.com
架构师提供的文本描述。投资者的主要设计准则之一,决定了建筑的形式和位置,就是我们确保最大限度的隐私,而不去建造堡垒。我们寻求建立一个简单表达自己的建筑,一个明确的材料划分,尊重投资者的内向。
Text description provided by the architects. One of the investors' main design guidelines, something that determined the form and location of the building, was that we ensure maximum privacy without going so far as to construct a fortress. We sought out to create a building that expressed itself simply, one with a clear division of materials and that respected the investors' introversion. 
 © jankarol.com
c.jankarol.com
与附近的其他建筑物不同,这所房子被安置在地块的北部,远离街道。这为建筑的南侧开辟了一个宽敞的露台和花园。车库和高高的篱笆在路边提供了隐私,而邻近的院子被一面墙遮住,墙也充当了规划植被的格子。情节有一个斜面,这一因素反过来又影响了露台的形状。
Unlike the other buildings in the neighborhood, this house was placed in the northern part of its plot, away from the street. This opened up room on the southern side of the building for a large terrace and garden. A garage and a high fence provide privacy on the road side, while neighboring yards are veiled by a wall that also acts as a lattice for the planned vegetation. The plot has a slanted front, a factor which in turn influenced the shape of the terrace.
 © jankarol.com
c.jankarol.com
一条小径沿着用花岗岩填充的石榴石做成的篱笆朝房子走去.我们把这作为一系列植物和灯柱的背景。
A footpath runs towards the house along a fence made of granite-filled gabions. We made this the backdrop for a line of plants and lamp posts.
 © jankarol.com
c.jankarol.com
在房子的北面,有一个内向的画廊,一个被墙包围的区域,这是房子北面墙的负面反射。这是一个隐秘的空间,不被邻居看到。
On the northern side of the house, there is an introverted gallery, an area closed off by a wall that is the negative reflection of the house's northern wall. This is an intimate space, hidden from the neighbors' eyes.
 © jankarol.com
c.jankarol.com
房子的形式借鉴了独立的房屋原型-它的顶部是一个对称的山墙屋顶,覆盖着扁平的瓷砖。这座建筑被设计成一种对比式的设计-光滑的白色灰泥与高耸的暗肋木混合在一起。完成的是无烟煤窗框和无烟煤屋顶。这座建筑的白色车身看起来像一个抽屉,从它的西侧和北面的木箱里拉出来。
The house's form draws on the detached house archetype – it is topped with a symmetrical gable roof covered with flat ceramic tiles. The building was designed as a play of contrasts – smooth white plaster mixes with the dark ribbed wood of the elevation. Completing the whole are the anthracite window frames and anthracite roof. The white body of the building takes on the look of a drawer pulled out of the wooden box that is its western and northern sides.
尽管投资者性格内向,但这栋房子的设计包括了大量的窗户面积-但这并没有导致室内亲密无间的程度降低,这要归功于一堵模糊的墙,以及百叶窗和遮阳篷。
Despite the investors' introverted nature, the house was designed to include a large amount of window area – yet this did not lead to reduced intimacy inside, thanks to the presence of an obscuring wall as well as blinds and awnings.
 First Floor Plan
一层平面图
底层有公共区域-在这里你可以找到一个客厅,餐厅和厨房,一个带私人浴室的客房,一个浴室,一个技术室和衣橱。在起居室里,天花板的一部分是敞开的,露出了上层的开放式屋架和通向办公室的玻璃桥。
The ground floor contains the common areas – here you find a living room, dining room and kitchen, a guest room with a private bathroom, a bathroom, technical rooms and closets. In the living room, part of the ceiling has been left open, revealing the open roof truss above the upper floor and the glass bridge leading to the office.
楼上有一间带浴室和壁橱的主卧室,一间办公室,一间洗衣房,还有一间带壁橱和浴室的儿童房。公共区域和卧室放在房子的南侧和西侧,以便最大限度地利用光线。
Upstairs there is a master bedroom with a bathroom and closet, an office, a laundry room and children's rooms with a closet and bathroom. The common areas and the bedrooms were placed on the southern and western side of the house in order to let in the maximum amount of light.
 © jankarol.com
c.jankarol.com
就像在外面,在房子里,对比是国王。投资者做出了大胆的决定,选择深色木地板和白色砖墙-我们不断扩大这种对比,使用三种颜色的内部:白色,深色木材和无烟煤。
Like on the outside, inside the house, contrasts are king. The investors made the bold decision of choosing dark wood for the floors and white brick for the walls – we expanded on that contrast consistently by using three colors for the interior: white, dark wood and anthracite.
 
白色主要出现在墙壁和天花板上,深色木材出现在行走表面和门上,无烟煤出现在较小的家具和装饰元素上-家具、门壳、地板造型、灯具和附件。完成内部是由黑色未完成的钢铁构成的元素,例如,悬挂的室内楼梯和客厅的壁炉。在楼上,我们在通往办公室的钢结构上设计了一座玻璃桥。天花板上的开口用线性放置的玻璃栏杆关闭.黑钢,砖块和暴露的基础设施元素的结合,提供了一个打破风格的内部,并赋予它一个轻微的工业特征。
White appears mainly on the walls and ceilings, dark wood on the walking surfaces and doors and anthracite on smaller furnishings and finishing elements - furniture, door casings, floor moldings, light fixtures and accessories. Completing the interior are elements made of black unfinished steel – for example, the hanging interior staircase and the fireplace in the living room. Upstairs, we designed a glass bridge on a steel construction leading to the office. The openings in the ceiling were closed off with linearly-placed glass balustrades. The combination of black steel, brick and exposed infrastructure elements provides a break in the style of the interior and gives it a slightly industrial character.
 © jankarol.com
c.jankarol.com
屋架是室内的一个重要组成部分。为此,我们使用了预制屋顶梁,其颜色类似于地板的颜色。打开屋顶桁架,使上层的感觉更宽敞,而仔细照明的梁,使屋顶不仅是一个功能元素的房子,也是一个装饰的。
An important element of the interior is the roof truss. For it, we used prefabricated roof girders painted in a color similar to that of the floorboards. Opening up the roof truss makes the upper floor feel much more spacious, while careful lighting of the girders makes the roof not only a functional element of the house, but a decorative one as well.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Beczak / Beczak / Architekci
Location Piastów, Poland
Category Houses
Architects in Charge Magdalena Beczak, Maciej Beczak, Beata Kiciak
Project Year 2016
Photographs jankarol.com
Manufacturers Loading...

                    

举报

宅咬瑶

什么也没写

1829 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年