Single family House

2017-04-27 03:00
 © Sorin Diaconescu
(Sorin Diaconescu)
架构师提供的文本描述。从功能的角度来看,地块的面积相对较小,构成了一个垂直的发展过程。这所房子是为一个四口之家设计的,并将单层住宅的组织原则应用于场地的垂直状况。
Text description provided by the architects. From a functional point of view the brief and the relative small area of the plot imposed a vertical development of the structure. The house is designed for a young family of four, and applies the organisation principles of a single storey residence to the vertical condition of the site. 
 © Sorin Diaconescu
(Sorin Diaconescu)
布置室内空间的一般原则是视觉上将它们连接起来,并使相邻的房间之间保持一个方便的通道,这些房间放在半层垂直相隔的月台上。房间本身可以通过滑动或折叠间隔打开和扩展到这个循环中,增加了整体的连通性。简报还包括一部连接四层住宅的电梯。
The general principle in arranging the interior spaces was to visually connect them and to keep an easy access between adjacent rooms placed on platforms half a storey vertically separated. The rooms themselves can be opened and extended into this circulation through sliding or folding partitions, adding to the overall connectivity. The brief also included an elevator that connects four levels of the house.
 © Sorin Diaconescu
(Sorin Diaconescu)
生活空间是围绕着一个中央的空洞组织起来的,它延伸到结构的顶部(天窗),这个空间将所有的垂直和水平循环联系在一起。这一原则是保持在组织外部梯田以及(太阳甲板和绿色屋顶半层以上)。所有屋顶露台表面都是作为外部可用花园空间的延伸而规划的。在空隙的底部,在房子的“中心”,一棵树被种下,随着房子和它的居民的进化而生长。
The living spaces are organized around a central void that extends to the top of the structure (the skylight), a space that articulates all the vertical and horizontal circulations. This principle is maintained in organizing the exterior terraces as well (sun-deck and green roof half a storey above).  All the roof  terrace surface is planed as an extension of the exterior usable garden spaces. At the base of the void,  in the “center” of the house a tree is planted, living, growing as the house and it’s inhabitants evolve.
 
 3D Section
三维剖面
用于外观和内部的材料是天然的,振动与微小的差异和缺陷(手工压制砖和落叶松木材)。通风正面的细节和计划中的不透明和透明表面之间的逐步过渡,重复的元素及其在变化的日光下的阴影,都给房子的简单整体体积增加了细微差别。所有的外部木材表面都是未经处理的。
The materials used for the exterior and interior are natural, vibrating with small differences and imperfections (hand pressed brick and larch wood). The detailing of the ventilated facades and the planned, gradual transitions between opaque and transparent surfaces, the repeating elements and their shade in changing daylight are all adding nuances to the simple monolithic volume of the house. All the exterior wood surfaces are untreated.
 © Sorin Diaconescu
(Sorin Diaconescu)
大部分的室内地板,楼梯元素和墙壁包层是由道格拉斯冷杉板,白油处理。外部覆层材料也存在于内部。
Most of the interior floors, stair elements and the wall claddings are made of douglas fir planks, white oil treated. The exterior cladding materials are also present in the interior.
 © Sorin Diaconescu
(Sorin Diaconescu)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Outline Architecture Office
Location București, Romania
Category Houses
Architect in Charge Cristina Barna, Sorin Diaconescu
Area 386.0 m2
Project Year 2016
Photographs Sorin Diaconescu
Manufacturers Loading...

                    

举报

野原新之助

什么也没写

1771 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年