Tree Tops Wild Life Bungalow Chinthaka Wickramage associates

2017-04-24 19:00
采购产品顾问费.=多规格少规格
Consultants Chinthaka Wickramage Associates Structural Engineer Ranjith Wijegunasekara Quantity Surveyor Sunanda Gnanasiri Contractor W. S. Upali Manufacturers Loading... More Specs Less Specs
 © Thilina Wijesiri
c.Thilina Wijesiri
为野生动物爱好者大家庭建造的假日别墅“树塔”,矗立在斯里兰卡南部Tissamaharama的一英亩土地上,俯瞰着著名的“Yala”国家公园,以世界上密度最高的豹而闻名。
‘Tree Tops’, a holiday bungalow built for an extended family of wild life enthusiasts, stands on an acre of land parcel in Tissamaharama, Southern  Sri Lanka, overlooking the famous ‘Yala’ national park; famed for highest density of Leopards in the world.
 © Thilina Wijesiri
c.Thilina Wijesiri
 
这片土地以“亚拉”主干道为界,一边是一条次要的砾石路,一边是荆棘灌木林、野象经常光顾的季节性水洞、有斑点的亲爱的水鸟和水鸟,还有大片绿色的稻田。
The land is bounded by the ‘Yala’ main access road from one side and a secondary gravel road on the other, and opens out to the sanctuary of thorny scrub jungles, seasonal waterholes frequented by wild elephants, spotted dear and water birds as well as a great expanse of green paddy fields.
 © Thilina Wijesiri
c.Thilina Wijesiri
 
平房本身沿北南轴线沿陆地的长度,以狭窄的线性规划形式,以获得最大的环境优势和全景的建筑物。建筑物的脚印很小,但上层有大量的悬臂,上面有很大的悬垂,以保护它免受炎热的热带太阳和季风雨的侵袭。
The bungalow itself is orientated along North South axis along the length of the land, to a narrow linear plan form in order to obtain the maximum environmental advantage  and panoramic views to the building. The building foot print is small, but upper levels have substantial cantilevers, with large over hangs to protect it from the hot tropical sun and the monsoon rains.
 © Thilina Wijesiri
c.Thilina Wijesiri
有了一个房间,厚厚的“薄”横截面,它捕捉到景观,并响应不断变化的天气条件,并允许风吹过稻田和灌木丛,吹过建筑物。该建筑采用了一种简单而健壮的形式,能够抵御该地区恶劣的天气条件,因此建筑将优雅地老化,并尽可能少地进行维护。建筑物采用了一种柔和的天然水泥和木材颜色方案,使其与自然环境融为一体。混凝土、水泥、木材、玻璃和锌铝瓦楞纸等材料的有限调色板被用来建造一座简单的轻型建筑。尽管它的平台和混凝土结构,一个平缓倾斜的单倾斜屋顶,巨大的悬垂被引入,包括使用玻璃和音色的格子结构,以软化结构的稳健性。进一步的做法是,所有的公共设施都设在一楼的讲台上,使墙壁不那么坚固,空间更开阔,只有一间卧室供老年家庭成员使用,从而平衡了建筑物的固体和空隙。上层包括一个开放的宿舍式睡眠区,让整个上层的室内体验到树冠层的最大视野。使用宿舍风格的卧室,而不是单独的床房,使得整个保护区的大面积多扇木框玻璃窗、体积大、视野畅通无阻,一层内有充足的交叉通风,在一个已建好、保护良好的空间里留下了“营地场所”的感觉。
With a single room thick ‘thin’ cross section, it captures the views and responds to the changing weather conditions and allow the winds blowing across the paddy fields and the scrub jungle, to blow through the building. A simple and robust form was adapted, to withstand the harsh weather conditions of the region, so that the building will age gracefully, with minimal maintenance. A subdued and a natural colour scheme of Cement and timber were adopted to the buildings so that it will merge with the natural surroundings. Limited palette of materials such as concrete, cement, timber, glass and corrugated zinc aluminium roofing sheets were used to create a simple light weight building. Despite its raised podium and the concrete structure, a gently sloping single pitched roof with vast overhangs was introduced including  the use of glass and timbre trellis work, to soften the robustness of the structure. This further is achieved by the layout, where all public functions are located on the ground floor podium which has enabled less solid walls and more open areas, with only one bedroom for the elderly family members, contributing to the balance of solids and voids of the building. Upper floor comprises an open dormitory style sleeping areas, allowing the whole upper floor interior to experience the maximum views at tree canopy level. The use of Dormitory style bedrooms, instead of separate bed rooms have enabled vast expanses of multiple sashed timber framed glass windows, high volumes and undisturbed views across the sanctuary, with ample cross ventilation within the first floor level, leaving a ‘camp site’ feeling within a built and well protected space. 
 © Thilina Wijesiri
c.Thilina Wijesiri
 
建筑物的东面有玻璃门、多扇窗玻璃和开放的阳台,欢迎早晨阳光明媚得多。东部的窗户受到单斜倾斜屋顶的保护,而西面的立面则被水平的木材格子遮住,保护走廊和内部不受刺眼的黄昏阳光的照射。木结构不仅给建筑外部提供了一定的柔软和优雅,而且通过其从日出到日落的光线和阴影的作用,促进了建筑内部空间质量的变化。
The eastern face of the building with its glass door windows and multiple sashed glazed windows and open balconies welcome the much cooler morning sun. Eastern Windows are protected by the mono pitched sloping roof, whereas the west facing façade is shielded by a horizontal timber trellis work, protecting the corridor and the interiors from the harsh evening sun. Timber trellises not only gives a certain softness and elegance to the building exterior, but also contributes to the change of spatial quality within the building by its play of light and shadows, from sun rise to sun set.  
 © Thilina Wijesiri
c.Thilina Wijesiri
“树墩野生生活平房”,以其简单而多才多艺的特点,除了是绿洲和避难所,这个繁忙的科伦坡家庭,振兴和振兴他们的生活,在他们的另一轮繁忙的城市生活。
‘Tree Tops Wild Life bungalow’, with its simple and versatile character, is excepted to be an oasis and a refuge, for this busy Colombo family, to reinvigorate and rejuvenate their lives, before another round of their hectic urban lives.
 © Thilina Wijesiri
c.Thilina Wijesiri
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Chinthaka Wickramage associates
Location Kirinda, Sri Lanka
Category Houses
Architect in Charge Chinthaka Wickramage
Project Year 2017
Photographs Thilina Wijesiri
Manufacturers Loading...

                    

举报

杨大壹

什么也没写

1824 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年