Noe Valley House IwamotoScott Architecture

2017-04-24 09:00
 © Bruce Damonte
布鲁斯·达蒙特
架构师提供的文本描述。这座新的四层住宅位于旧金山诺伊谷(Noe Valley)社区的一条陡峭的街道上,其设计目的是应对其场地和环境带来的机遇,包括:邻近城市结构的形态,以及向东和北方向下坡的远景,以及退出后院的可能性。这所房子的内部是围绕着中央的灯塔和楼梯井组织起来的。灯塔的位置相对于位于房子中心的邻近房屋的一条现有的光通道,光路和楼梯井共同作用,将自然光和视野带入天空。在主要的生活水平上,它们也成为生活/就餐与厨房/家庭之间的空间枢纽,而在较高的睡眠水平上,它们也成为孩子和父母卧室之间的空间枢纽。
Text description provided by the architects. This new four level house on a steep street in San Francisco’s Noe Valley neighborhood is designed to respond to opportunities presented by its site and situation, including: the morphology of neighboring infill urban fabric, and possibilities of a walkout rear yard and distant views in the downhill direction to the east and north. The house’s interior is organized around a central lightwell and stairwell. The lightwell is positioned in relation to an existing lightwell of the neighboring house, Situated at the heart of the house, the lightwell and stairwell act together to bring in natural light and views to the sky. They also become the spatial hinge between living/dining and kitchen/family on the main living level, and between kids' and parents' bedrooms on the upper sleeping level.
 Floor Plan

                            
 Floor Plan

                            
斜立面是为了适应周边房屋的不同挫折而设计的,是对东北下坡景观的回应。外部材料包括一个木雨幕的染色,透明雪松垂直板与黑色间隔板交替,铝窗户与明确的雪松外壳,以及浇筑的混凝土现场工作。
The angled facade is designed to adapt to different setbacks of the neighboring houses, and in response to the downhill views to the northeast. Exterior materials include a wood rainscreen of stained clear cedar vertical boards alternating with blackened spacer boards, aluminum windows with clear cedar casing, and cast-in-place concrete sitework.
 © Bruce Damonte
布鲁斯·达蒙特
较低层在车库后面有一个媒体室和客人宿舍,通过位于场地两侧的楼梯连接到后院。主层是进入几个台阶以上的街道水平,并住房起居室,餐厅,厨房,早餐和家庭室,在一个开放的安排与后方院子。后院作为一个主要的生活空间的延伸,通过一个大的,口袋滑动玻璃门在家庭房间打开。后院设计包括一个木甲板,石瓷砖露台,内置长凳和火坑,和一个彩色雪松围栏内置照明和播种机口袋。卧室和浴室位于第三层,中央灯塔和楼梯井两侧。卧室里有街角的窗户,可以看到东方的景色。楼梯间在顶层的屋顶甲板上达到顶峰,可以看到旧金山市中心和海湾的全景。
The lower level has a media room and guest accommodations behind the garage, connected to the rear yard via stairways situated along both sides of the site. The main level is entered a few steps above street level, and houses the Living Room, Dining, Kitchen, Breakfast nook and Family Room in an open arrangement connected with the rear yard. The rear yard acts as an extension of the main living spaces accessed via a large, pocketed sliding glass door opening in the Family Room. The rear yard design incorporates a wood deck, stone tile terrace, built-in benches and fire pit, and a stained cedar fence with built in lighting and planter pockets. Bedrooms and bathrooms are located on the third level and flank the central lightwell and stairwell. The bedrooms have corner windows capturing views to the east. The stairwell culminates at a roof deck on the top level, offering panoramic views toward downtown San Francisco and the Bay.
 © Bruce Damonte
布鲁斯·达蒙特
可持续的设计特点包括一个6000加仑的雨水捕捉池下的后院,整体的灰水处理系统,和光伏太阳能阵列在屋顶。
Sustainable design features include a 6000-gallon rainwater capture tank beneath the back yard, integral graywater treatment system, and photovoltaic solar array on the rooftop.
 © Bruce Damonte
布鲁斯·达蒙特
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects IwamotoScott Architecture
Location San Francisco, United States
Category Houses
Architect in Charge Craig Scott, Lisa Iwamoto, Sean Canty, Matthew Kendall, Pierre Barral
Area 3000.0 ft2
Project Year 2016
Photographs Bruce Damonte
Manufacturers Loading...

                    

举报

尘埃落下

什么也没写

1798 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年