您目前访问的 如室网 登录后容易掉线
请收藏不含 “new” 的如室网址www.rushi.net

Half Roof House AD+ studio

2016-12-10 20:00
 © Quang Dam
广坝
架构师提供的文本描述。这是我们第一次来到这里,我们对一座“老房子”的深度有了一种感觉,它充满了业主的习惯和解放后最初几年的记忆。
Text description provided by the architects. For the first time coming here, we have the feeling about the depth of an “aged” house which is filled with its owners’ habit and memories from the very first years after Liberation.
 © Quang Dam
广坝
业主是一对退休夫妇,他们想把这所房子改造成一个更宽敞的地方,与他们的子女和孙子们一起享受时光,特别是在一些特殊的场合,如泰特。这座老房子建在一处软弱的土地上,坐落在当地一名警官的住所里。
The owners are a retired couple who want to renovate this house into a more spacious place to enjoy time with their children and grandchildren, particularly in some special occasions like TET. The old house is built on a weak ground and located in a local officers’ resident.
 
随着时间的推移,城市取代了城镇;新的房屋取代了旧的。然而,这两座半独立的房子经过几次修复后设法保持了原来的形式,不是完美的,而是充分地保持了传统的南方房屋的精神。这两座半独立式住宅的结合,对邻里关系的转变趋势给出了一个无声的注解。
As time gone by, city replaces towns; new houses replace the old ones. However, this two semi-detached house has managed to preserve their original form after several restorations, not perfectly but adequately to keep the spirit of a traditional Southern houses. The combination in this two semi-detached house has put a silent note on the neighborhood’s transformation trend.
 © Quang Dam
广坝
设计方法是保持现有屋顶和排水沟的一半,以保持整个场景的和谐和南方住宅的精神。在此基础上,采用“半屋顶”语言对后盖进行了设计,使建筑物达到了均匀性。从现存的房屋开始的形成语言将使房屋现代化,但却是耳熟能详的。旧结构采用了一种新的处理方式:排水沟下的立柱后退,钢结构的跨度为5米,创造了一个完全开放的空间,由滑动门隔开的房屋内外都通过这个空间连接起来。树木成群结队地覆盖着小屋。这些帮助房子的主人保持他们的生活习惯在门廊下,在花园周围,但在一个慷慨和现代的建筑。
Design method is to keep a half of the existing roof and the gutter in order to remain the harmony for the whole scene and the spirit of a Southern house. From this, the “HALF ROOF” language is applied for the back block to make the uniformity for the building. The forming language beginning from the existing house will make the house modern but familiar. The old structure is handled in a new way; the columns under gutter are retreated, steel structure is used to make a 5-meter span, which creates a completely opening space, the inner and the outer of the house which are separated by slide doors are connected through this space. Trees are put into groups which cover the lodge. These help the house’s owner preserving their living habit under the porch, around the garden but in a generous and contemporary building.
 © Quang Dam
广坝
从老房子里取来的材料、吉迪内斯和家具被挑选、重新装饰、重复使用,并巧妙地组织起来,与几个新的部件组合在一起,回到新房子里。因此,这所房子、这条街和那些住在这里的人的记忆得以保留。
Materials, jardinières and furniture taken from the old house are selected, redecorated, reused, and cleverly organized to put back to the new house in the combination with several new parts. As a result, the memories of this house, this street, and of those who has lived here are maintained.
 © Quang Dam
广坝
该建筑位于越南农村,居民的生活方式和习惯因此受到城市生活方式的影响而发生变化。目前的新建筑创造了更多的封闭空间,设计成清晰、闪电和充满便利设施,但破坏了人与人之间的关系。因此,当地居民的生活习惯呈现出封闭环境的趋势。
This construction is located in the countryside of Vietnam where the living style and habit of the residents thereby have been changing due to the impact of the city living style. The new construction at present creates more closed space which is designed to be clear, lightning and filled with amenities but destroy the relationship among people. Accordingly, the living habit of the local residents follows the trend toward closed environment.
 © Quang Dam
广坝
在这幢房子里,我们希望保存住在河流地区的居民的巨大价值、好客、“开放”的生活方式:他们彼此分享感情和生活环境的方式;他们彼此关心的方式;他们开门欢迎游客的方式或他们敞开心扉的方式。
In this house, we desire to preserve the great value, hospitality, “open” way of living of the residents living in the river region: the way they share feelings to each other and to the living environment; the way they care for each other; the way they open the door to welcome visitors or the way they open their heart.
开放的房子,敞开的心。
Open house, open hearts.
 © Quang Dam
广坝
产品说明:由于预算有限,老房子的大部分可回收材料被重复使用:清洁和使用图案瓷砖为客厅地板打瓦,次要空间的旧屋顶瓷砖用于装饰烹饪天花板,阁楼结构框架和木板被重新用于新楼上,旧的车床、屋顶的板条已成为门廊百叶窗。
Product Description. With the limited budget, most of the old house’s recyclable materials are reused: patterned tiles are cleaned and utilized for tiling the living room’s floor, old roof tiles of the subordinate space are for decorating the culinary ceiling, the mezzanine structure frame and planks are reused for the new upstairs, the old laths, battens of the roof have become the porch louvers.
 © Quang Dam
广坝
建筑物的其他部分采用当地材料,以节省运输费用,并为房屋营造当地气氛:粘土瓷砖、砂浆涂层与树木相结合、陶土砌块砖用于照明、木柴成为结构框架的照明屏。通过对旧材料的选择和再利用,这座新建筑仍然保留了大部分的生活风格,也保留了业主的记忆。
Local materials are used for other parts of the building so that the shipping cost is saved and the local atmosphere is created for the house: the clay tiles, mortar coating in combination with trees, terracotta block tiles for lighting, firewood becoming lighting screen of the structure frame. The new building still keeps most of the living style as well as the memories of its owner through the way of selection and reuse of old materials.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects AD+ studio
Location Vietnam
Category Houses
Architects in Charge Nguyễn Đặng Anh Dũng, Lê Thị Hồ Vi
Design Team Âu Ý Nhiên, Bùi Thanh Sang, Nguyễn Hữu Thể Trang, Nguyễn Văn Trung, Võ Đình Huỳnh, Vũ Anh Tuấn
Area 150.0 m2
Project Year 2016
Manufacturers Loading...

                    

举报

加果

什么也没写

1772 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    微信交流群

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    3D模型【送199币值199元】
    分享全网最新精品3D模型
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年