Fumi Alberto Caiola

2016-07-02 20:00
架构师提供的文本描述。阿尔贝托·凯奥拉(AlbertoCaiola)为庆祝咖啡的无形乐趣,将咖啡的芳香蒸气转化为雕塑天花板,这是这家上海咖啡馆的核心。轻轻倾斜远离柜台,醒目的装置成为立即天篷和舞台上的咖啡师表演他们的艺术。
Text description provided by the architects. Celebrating coffee’s intangible pleasures, Alberto Caiola translates coffee’s aromatic vapors into a sculptural ceiling that is the centrepiece for this café in Shanghai. Gently sloping away from the counter, the striking installation becomes at once canopy and stage for baristas to perform their art.
 © Dirk Weiblen
德克·韦布伦
天花板的“烟雾”颜色丰富而黑暗,让人联想到酒水本身的深度,结束了会场的玻璃外墙。为整个空间提供一种运动感,该装置在温暖的天气中为吸引人的室外座位创造了一个部分覆盖的区域。
Rich and dark in color, the ceiling’s ‘fumes’ evoke the depth of the drink itself, winding up and beyond the venue’s glass façade. Lending a sense of movement to the entire space, the installation creates a partially covered area for attractive outdoor seating in warmer weather.
 
一个引人注目的墙壁安装包括爆炸的标志性莫卡咖啡壶的各种大小。他们的存在被一个横跨太空的大镜子所强化,将物体放大成一种情书,以意大利的标志性啤酒。
An eye-catching wall installation comprises an explosion of iconic Moka coffee pots in various sizes. Their presence is intensified by a large mirror spanning the space, amplifying the objects to a kind of love letter to Italy’s signature brew.
 © Dirk Weiblen
德克·韦布伦
为了创造更大空间的错觉,家具是用反光表面完成的。设计方法看到配件有效地融入到他们周围的环境中,同时为站着和坐着的客人提供另一种景观。
To create the illusion of a larger space, furniture is finished with a reflective surface. The design approach sees fittings effectively blend in to their surroundings, all the while offering alternative vistas to guests both standing and seated.
 © Dirk Weiblen
德克·韦布伦
座位区域被划分,以允许不同的功能。从外面看,一个大的窗框可以容纳顾客的内外,同时,一个内公共桌子被放置在空间的中间。咖啡厅右手边有额外的酒吧凳子座位线。
Seating areas are partitioned to allow for a diversity of functions. When viewed from outside, a large window frame accommodates customers both inside and out.  Meanwhile, an inside communal table is positioned in the middle of the space. Additional bar stool seating lines the right hand side of the café.
 © Dirk Weiblen
德克·韦布伦
鲜明的纹理组合创造了鲜明的对比,光滑的新元素放置在剥离的墙壁上,暴露出建筑物的石库门砖(一种传统的、世纪之交的住宅风格,典型的上海风格)。漆成白色,以最佳的反射自然光,他们补充空间的双折叠窗口,以一个舒适的客人体验。
A stark combination of textures creates contrast, with sleek new elements positioned against stripped walls exposing the building’s shikumen bricks [a traditional, turn-of-the-century housing style, typical of Shanghai]. Painted white to best reflect natural light, they complement the space’s bi-folding window for a comfortable guest experience. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

OL小麋鹿

什么也没写

1816 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年