Shelter in Montaria Carvalho Araújo

2016-01-21 05:00
 Floor Plan

                            
架构师提供的文本描述。该庇护所位于村庄边缘的陡峭地形上,可俯瞰Serra d‘Arga山脉。这座建筑占据了现有废墟的空间。
Text description provided by the architects. The shelter is located on a steep terrain on the edge of the village, with a privileged view over the Serra d’Arga mountains. The building occupies the space of the existing ruin.
 © Hugo Carvalho Araújo
(Hugo Carvalho Araújo)
从那时起,我们就一直保留着村庄和农场的形象。我们对地形和地方的第一个联想是水箱:公共的或私人的,它们用于清洗,供水,甚至或多或少是非法儿童的冒险。最重要的是,它们是一个重要的汇合点、一个工作场所和一个社区生活的重要象征。
There are images of villages and farms that we retain since ever. The first image that we associate to the terrain and the place is the water tank: public or private, they served to wash, water supply or even to the more or less illegal child’s adventures. Above all they were an important meeting point, a workplace and an important symbol of community life.
 © Hugo Carvalho Araújo
(Hugo Carvalho Araújo)
房子由一个混凝土体积组成,它承载着水池,从地面上升起,允许在底部增加程序,加强了住房的概念。泳池在设计中具有特殊的相关性,在它与地形的关系中寻找旧坦克的形象。地形的陡坡允许容纳水池体积底部的遮蔽处,由起居室/厨房、卧室和浴室组成。小学课程是围绕着室内庭院组织的,为房间提供照明和通风。
The house consists of a concrete volume that hosts the pool and that rises from the ground, allowing to add the program at the bottom, reinforcing the idea of shelter. The pool assumes particular relevance in the design, searching in its relationship with the terrain the image of the old tanks. The steep slope of the terrain allowed to accommodate a shelter at the bottom of the pool volume, composed by a living room/kitchen, a bedroom and a bathroom. The elementary program was organized around an interior courtyard that provides lighting and ventilation to the rooms.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

维舟

什么也没写

1790 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年