Idunsgate Haptic Architects

2016-01-06 02:00
架构师提供的文本描述。背景:
Text description provided by the architects. Background:
这套公寓位于挪威奥斯陆市中心一座19世纪公寓楼的顶层。购买公寓上方的阁楼空间,使客户能够对阁楼进行全面翻修,将两层合并成一个统一的空间。
The apartment is in the top floor of a 19th century apartment building in central Oslo in Norway. Purchasing the loft space above the apartment enabled the client to do a full scale refurbishment of the loft, bringing the two floors into one, unified space.
 © Marcelo Donadussi
马塞洛·多纳杜西
设计:
The Design:
通过对公寓进行彻底的三维调查和对逃生途径的仔细评估,我们能够将每个角落和裂缝,甚至楼梯井的一部分纳入设计中。
Through a thorough three-dimensional survey of the apartment and careful assessment of the means of escape, we were able to incorporate every nook and cranny and even part of the stairwell into the design.
 © Marcelo Donadussi
马塞洛·多纳杜西
通过充分利用水平变化和机会,我们可以引入具有丰富的垂直视线的空间戏剧。主卧室的套间浴室由三层楼组成,包括已发现的空间。阳光明媚的露台上有一面巨大的玻璃墙,为公寓带来了夜光。
By fully utilising the level changes and opportunities we could introduce spatial drama with substantial vertical sight lines. The en-suite bathroom to the master bedroom is organised over three levels by incorporating found spaces. A sunny terrace has a large glass wall that brings evening light deep into the apartment.
 © Marcelo Donadussi
马塞洛·多纳杜西
一些阁楼空间已经被牺牲,以创造一个双高度的空间在客厅。
Some loft space has been sacrificed to create a double height space over the living room.
 © Marcelo Donadussi
马塞洛·多纳杜西
公寓的中心部分是连接两层的特色楼梯。一个模块化,粉末涂层,白色钢楼梯悬挂在龙骨之间,并连接到一个低存储/沙发单元,沿着前面的外观。
The centrepiece of the apartment is the feature staircase connecting the two levels. A modular, powder coated, white steel stair is suspended between the joists and connects to a low storage/sofa unit that runs along the front façade.
 © Marcelo Donadussi
马塞洛·多纳杜西
浴室包含了几个层次的变化,通过使用大面积的100×300厘米的瓷砖,印象是用一块石头雕刻而成的。
The bathroom incorporated several level changes, and by using large scale 100x300cm tiles, the impression is of one that is carved out of a single block of stone.
 © Marcelo Donadussi
马塞洛·多纳杜西
原来的厨房很紧,效率很低,面朝北。通过将它移动到公共区域,我们可以创造一个明亮、通风和宽敞的空间,成为社交中心,并与公寓的其他部分融合在一起。一个小壁炉被整合到厨房的工作台上,厨房的正面被涂成与壁炉的颜色相匹配的颜色。
The original kitchen was tight, inefficient and north facing. By moving it into the common areas we could create a light, airy and spacious space that becomes the social heart and integrates with the rest of the apartment. A small fireplace is integrated into the kitchen worktop and the kitchen fronts are painted to match the colour of the fireplace.
 © Marcelo Donadussi
马塞洛·多纳杜西
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

马丁的老相机

什么也没写

1902 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年