Architects House Jirau Arquitetura

2014-12-24 01:00
 © Antônio Preggo
(Ant Nio Preggo)
架构师提供的文本描述。设计你自己的家的时刻总是有很多问题。许多条件都岌岌可危的情况。
Text description provided by the architects. The moment of designing your own home is always a moment of many questions. A situation where many conditions are at stake.
一个人可以在没有客户存在或干扰的情况下进行设计。有机会使人们相信什么,实现讨论,甚至成为自己想法的小白鼠。
One can design without the presence or interference of the client. There is the opportunity to make what is believed, to materialize discourse and even, to be the guinea pig of one's own ideas.
 © Antônio Preggo
(Ant Nio Preggo)
在这座房子的设计中,我选择了在各种形式之间设计空间,这些空间将与这个过程有机地平衡。最初的表格来自四只手,和我妻子一起,毫不装模作样地画了一幅素描。
In the design of this house, I chose to design spaces between the forms that would be organically balanced with the process. The initial form came from four hands, unpretentiously drawing a sketch, along with my wife.
正如我们的生活方式所要求的,更保守,我们希望有一个房子,房间不会转向外面,而是一个内部庭院,在那里我们将有我们想要的隐私和亲密。因此,选择了一个有西面和北面正面的角落地段,从而使东面和南面有更好的通风,在那里他们将面对房子的所有房间。因此,面对街道的正面是更不透明的,相对于面向内部庭院的开放和透明的表面。
As was desired by our lifestyle, more reserved, we would like to have a home where the rooms would turn not to the outside, but to an internal courtyard, where we would have the privacy and intimacy we wanted. Thus, a corner lot with west and north facades was chosen, thus leaving the east and south faces, with better ventilation, inside the lot, where they would be facing all rooms of the house. Thus the facades facing the street are more opaque, the opposite of open and transparent surfaces that are facing the inner courtyard.
 Ground Floor Plan

                            
这个院子是这个项目的主角。甚至在建造之前,按重要性排列,没有建造的空间是构成环境的主要因素。这样做的目的是用地面占据尽可能小的土地面积。因此,在375平方米的土地上,只有75平方米用于布置起居室、厨房、厕所和洗衣区。其余区域完全开放,分布在室内花园和露台之间。
This courtyard is the protagonist of the project. Even before the construction, in order of importance, the spaces that are not built are the main element for the structuring of environments. The idea is to occupy the smallest possible area of land with the ground level. Thus on the 375 m² the lot, only 75 m² were used for the layout of the living room, kitchen, toilet and laundry area. The remaining area, is entirely open and distributed among indoor gardens and terraces.
 © Antônio Preggo
(Ant Nio Preggo)
一堵用砖瓦砌成的蜿蜒的墙被设定为一种Cobogó,作为公共和私人区域之间的分隔器。它同时允许通风,并保护内部庭院的开放娱乐区的隐私,亲切地称为“bebódromo”,这是从Wandenkolk办公时间继承来的名称。此外,这也是标志和引导游客进入社会的途径。
A winding wall, built in brick, was set as a kind of Cobogó, as a divider between the public and private areas. It allows at the same time the flow of ventilation, and also protects the privacy of the open recreational area for the inner courtyard, affectionately called "bebódromo" an inherited nomenclature from the Wandenkolk office times. In addition, it is what marks and leads the visitor to the soci
 Upper Level Floor Plan
高层平面图
在庭院里,花园以最自然、最有机的方式布置。没有建筑设计定义,而是一组相辅相成的植物。我是园丁,花园是我主要的休闲活动。楼上没有一层楼,在厨房的板子上植入了一个菜园,里面种着蔬菜和一些草药。
In the courtyard, the gardens are set in the most spontaneous and organic way imaginable. There is no architectural design definition, but rather a collection of plants that complement each other. I am the gardener, and the garden is my main activity of relaxation. There is no upstairs level, on the kitchen slab was implanted a vegetable garden where vegetables and some medicinal herbs are grown.
 © Antônio Preggo
(Ant Nio Preggo)
热舒适性是该工程中的另一个重点。就热带地区的一座建筑而言,伯南布哥学派的现代建筑和阿曼多·德·霍兰达的“东北部建筑路线图”的文本构成了各种解决方案的基础。
Thermal comfort was another point of great attention in the project. In the case of a building in the tropics, the good old modern architecture of Pernambuco School, and the texts of the "Roadmap for Building in the Northeast" of Armando de Holanda, served as a ground for structuring various solutions.
 © Antônio Preggo
(Ant Nio Preggo)
房子有充足的自然照明,交叉流通的空气,屋檐,以保护免受直接阳光和良好的空间梯田,在那里的阴影,欢迎和保护,创造了一个过渡的外部环境和内部。在社会领域,双层通风墙保护房间,它有双高,提供必要的热舒适。然而,这个向北的空间有一个木制格子,可以防止阳光的过度吸收,特别是在太阳向这个方向倾斜的夏季。这些百叶窗可以让房间向视野开放,或者在方便的时候控制光线的进入。楼上的循环系统和浴室起到保护房间免受高温的作用。因此,加上隔热,房子总是新鲜和通风。我们今天不觉得有必要安装空调。
The house has rooms with ample natural lighting, cross-circulation of air, covered with eaves to protect from direct sun and good spaces for terraces, where the shadow, welcome and protective, creates a transition between the outside environment and the interior. In the social area, a double ventilated wall protects the room, which has double height, providing the necessary thermal comfort. However, this space to the north has a wooden lattice that prevents the excessive intake of sunlight, especially in the summer months when the sun leans in that direction. These louvers allow the room to open to views, or controls the entry of light when it is convenient. Upstairs, the circulation and bathrooms fulfill the function of protecting the rooms from the heat. Thus, adding the thermal insulation, the house is always fresh and airy. We do not feel today the need to install air conditioners.
 Section BB
BB节
上部储油层和分离式冷凝器区域位于西面顶部的黄色体积内。
The upper reservoir and area for split condensers are housed inside the yellow volume that appears at the top of the west facade.
这座房子的设计没有多样性,唯一的目的是为共处创造空间,接待朋友和音乐,总是出席这些会议。孩子们可以在那里展开他们的玩具和度过必要的闲暇时间。在阳光明媚的日子里,游玩和洗水管的地方。
This house has a design devoid of variety, where the only intention is to create spaces for coexistence, to receive friends and music, always present at these meetings. Spaces where children can spread their toys and spend the necessary leisure hours. Spaces for play and hose baths on sunny days.
 © Antônio Preggo
(Ant Nio Preggo)
角落读一本好书,或者只是停下来欣赏花园。
Corners to read a good book, or just to stop and admire the gardens.
当人们想到住宅的刻板印象时,这所房子与无意识中的东西是格格不入的。这房子就像一套量身定做的西服,只有为谁设计的。
The house is foreign to what is in the unconscious of people when they think of the stereotype of a residence. This house is like a tailored suit, which is only for whom it was designed.
 Section AA
AA节
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects jirau arquitetura
Location Caruaru, Brazil
Category Houses
Project Architect Pablo Patriota
Co-authors Mariana Caraciolo e Bernardo Lopes
Project Area 314.6 m2
Project Year 2012
Photographs Antônio Preggo

                    

举报

蒋三寻

什么也没写

1846 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    学习【特惠】
    所有听书免费、课程特价
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年