Verrierdale Tent House / Sparks Architects

2017-05-05 19:01

                            

                            
The Verrierdale Tent House is a custom residential canopy structure, designed by Sparks Architects. The house features a retractable ceiling system to fully appreciate the surrounding environment. The walls and doors also manually slide away, allowing an exceptional interaction with nature. The fabric roof shelters the house below from heat, rain, and leaves, while allowing through maximum light.
Verrierdale帐篷是一个定制的住宅天篷结构,由斯帕克斯建筑师设计。房子的特点是一个可伸缩的天花板系统,以充分了解周围的环境。墙壁和门也手动滑动,允许与自然的特殊互动。织物屋顶遮住了下面的房子,不受热、雨和树叶的影响,同时允许最大限度的光线照射。
From the architect: This forest clearing addressing a pocket of rainforest in the Noosa hinterland, is approached through a typical neighbourhood of rural houses and acreage dwellings. The journey to the house continues from the street via a winding bush track through the forest which acts as a threshold between the constructed world and that of the clearing, a place remnant of early settlement in the region; a camp.
建筑师:这片森林是在努萨腹地的一小块热带雨林中进行的,是通过一个典型的农村房屋和耕地住宅的街区来进行的。从街道到房子的旅程通过一条蜿蜒的灌木丛小路穿过森林,这条小路是建造的世界和空地之间的一个门槛,这是该地区早期定居的遗迹;一个营地。

                            
Flanking the northern side of the camp is a lush tropical wall of trees, 40m tall. A small creek along this boundary also provides a riparian corridor for local flora and fauna.
营地的北侧是一堵茂盛的热带树木墙,高40米。这条边界上的一条小溪也为当地动植物提供了一条河岸走廊。

                            
Due to the limited size of the clearing the house needed to address the full height of the forest ‘wall’ and look to capture the sky above, or risk a feeling of confinement. The scale and density of the surrounding forest also reduces winter sun penetration and ultimately creates its own micro-climate.
由于空地的面积有限,这所房子需要解决森林“墙”的全部高度问题,以捕捉上方的天空,否则就有被禁锢的危险。周围森林的规模和密度也减少了冬季太阳的穿透,并最终创造了自己的微气候。

                            
The brief called for a 3 bedroom family dwelling with a central open plan living and kitchen space. Responding to this and the unique site, the living space feeds to east and west corridors providing bedroom access, and nooks for study, day bed and storage. The pavilion running along the east-west contour allows all rooms to enjoy the rainforest view to the north maximizing winter solar gain.
这份简报呼吁建立一个3卧室的家庭住宅,有一个中央开放的规划,居住和厨房空间。响应这一独特的地点,居住空间向东和西走廊提供卧室通道,以及书房、日间床和仓库的角落。展馆沿着东西向的轮廓,让所有房间都能欣赏到北方的热带雨林景观,最大限度地利用冬季的太阳能。

                            
The architectural response is a duel concept pairing an operable insulated box for cooler months that allows habitation to a tent-like amenity in warmer months. The walls, or doors, of the box slide open manually, while the roof, or lid, has an automated sliding operation. With the roof fully open the translucent tent membrane comes into view and a new volume, light, and material is experienced. As the doors slide open the forest wall becomes an architectural element; a natural wall that contains a broader space of the house plan, stretching it across the remaining clearing and garden.
建筑反应是一个对决的概念,使一个可操作的绝缘盒,为较凉爽的月份,允许居住在帐篷一样的舒适,在温暖的月份。盒子的墙壁,或门,手动滑动,而屋顶,或盖子,有一个自动滑动操作。随着屋顶完全打开,半透明的帐篷膜进入视野,并体验了新的体积,光和材料。当门滑开时,森林墙就成了建筑元素;一堵自然的墙,包含着更广阔的房屋规划空间,把它延伸到其余的空地和花园。

                            
The tent roof serves as a ‘fly roof’ above the insulated roof and takes the brunt of the heat load. The void between the two roof elements allows for a simple stack ventilation process. The varied pitches of the tent roof maximise winter sun penetration and protects the east, west and southern exposures.
帐篷屋顶作为一个‘飞屋顶’之上的绝缘屋顶,并承担最主要的热负荷。两个屋顶单元之间的空隙允许一个简单的烟囱通风过程。帐篷屋顶的不同音高最大限度地提高了冬季阳光的穿透度,并保护了东面、西面和南面的曝光率。

                            
The choice of dark grounding colours for the box forms a contrast against the white tent and supporting structure. A relationship between the two is nevertheless achieved through subtle shaping of the box – rounding the corners of the building and cabinetry, and expressed CHS columns.
黑色底色的选择与白色帐篷和支撑结构形成对比。然而,两者之间的关系是通过巧妙地塑造盒子来实现的-围绕着建筑的角落和橱柜,并表达了CHS列。

                            
Two primary architectural elements; shelter and security, are tested within this proposition. A dual mode of habitat is achieved – an enclosed and sheltered mode, and the other open and expansive allowing the occupants a direct relationship to their natural surroundings. The building ultimately provides a spatial opportunity that flexes between an interior and an exterior condition at the users’ discretion.
两个主要的建筑元素,住房和安全,在这个命题中进行了测试。实现了一种双重的栖息地模式-一种封闭和隐蔽的模式,而另一种开放和扩张的模式使居住者与自然环境有着直接的关系。该建筑最终提供了一个空间机会,在室内和外部条件之间弯曲,由用户自行决定。

                            
This deceptively small yet undeniably dynamic building allows for the owners to live simply and comfortably whilst maximizing their engagement with a very special site.
这一看似小,但不可否认的动态建筑允许业主简单和舒适地生活,同时最大限度地与一个非常特殊的网站他们的参与。
Architects: Sparks Architects Project: Verrierdale Tent House Architects in Charge: Dan Sparks, Michael Cornish, Rabea Stader, Patrick Ozmin Area 344.0 m2 Location: Eumundi, Queensland, Australia Project Year 2016 Photography: Christopher Frederick Jones
建筑师:火花建筑师项目:Verrierdale帐篷建筑师负责:丹·斯帕克斯,迈克尔·科尼什,拉皮亚·斯塔德,帕特里克·奥兹明地区344.0平方米,地点:澳大利亚昆士兰州埃蒙迪,2016年项目年:克里斯托弗·弗雷德里克·琼斯

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                    

举报

最新空间资讯

什么也没写

14891 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年