Apartments @ 143 Plan Loci

2019-01-17 23:00
架构师提供的文本描述。143座公寓楼是由平面布局设计的,是出于理性的考虑而产生的。在最大限度地利用地面空间的同时,立面打破了表面的单调,严格的几何学并不能揭示它们的内在规律。外面弯曲的灰色金属颂扬着工业,同时也没有背叛内层的木框窗,这层窗户让居住者感受到了家庭的亲热和温暖。它的阳台上有三层不同的交替平面,部分遮阳,部分照亮西面地块的内部。窗户和开口是完整的,允许不间断地进入每个单元的前面。这种极端的垂直性被作为水平线的基本排序元素所打破。
Text description provided by the architects. Designed by plan loci, Apartment 143 block is born out of rational considerations. While maximizing floor space, the facade breaks its own apparent monotony with strict geometries that do not reveal their underlying discipline. The sinuous grey metal on the outside celebrates the industrial, while not betraying the inner layer of timber-framed fenestrations which make its occupants feel the intimacy and warmth of a home. Three distinct layers of alternating planes in its balconies partly shade and partly illuminate its interiors for the west-facing plot. The windows and openings are full length, allowing uninterrupted access to the front of every unit. The extreme verticality is broken by the basic ordering element as horizontal lines.
Text description provided by the architects. Designed by plan loci, Apartment 143 block is born out of rational considerations. While maximizing floor space, the facade breaks its own apparent monotony with strict geometries that do not reveal their underlying discipline. The sinuous grey metal on the outside celebrates the industrial, while not betraying the inner layer of timber-framed fenestrations which make its occupants feel the intimacy and warmth of a home. Three distinct layers of alternating planes in its balconies partly shade and partly illuminate its interiors for the west-facing plot. The windows and openings are full length, allowing uninterrupted access to the front of every unit. The extreme verticality is broken by the basic ordering element as horizontal lines.
 © Saptarshi Sanyal
(二)SaptarshiSanyoAl
这座建筑试图从街道上吸引人们的兴趣,而光和影的发挥则使它的规模从上往上看更具人性化。外部采用灰色铝水平百叶窗固定在一个钢框架。门窗都是木头的。金属穿孔面保护里面温暖的木质层。
The architecture attempts to draw interest from the street while the play of light and shadow humanizes its scale when seen from up dose. The exteriors use grey aluminum horizontal louvers fixed on a steel frame. The doors and windows are in wood. The metallic perforated façade protects the warm wooden layer inside.
The architecture attempts to draw interest from the street while the play of light and shadow humanizes its scale when seen from up dose. The exteriors use grey aluminum horizontal louvers fixed on a steel frame. The doors and windows are in wood. The metallic perforated façade protects the warm wooden layer inside.
 © Saptarshi Sanyal
(二)SaptarshiSanyoAl
所面临的挑战是小区狭小,开发商的要求是建造一套3居室宽敞的公寓。此外,由于每个买家的需求可能不同,因此需要灵活处理。这是在内部处理,使用分区为基础的系统厨房和第三卧室。因此,买方可以根据他/她的需要调整空间。正面是西面,整天都有大量的阳光照射。地块就坐落在一条道路上,这条路是绘制的房屋的主要动脉之一。这些公寓需要受到交通的保护,同时也有机会在天气好的时候出来。
The challenge was the narrow small plot where the developer's requirement was to create a 3 bedroom spacious apartment. Further, there was a need of flexibility as each buyer could differ in requirements. This was handled in the interiors by using partition based systems for the kitchen and the third bedroom. Hence. a buyer could modulate the spaces as per his/her needs. The facade is west facing with a lot of sunlight all day long. The plot sits right on a road which is one of the main arteries of the plotted housing. The apartments needed protection from the traffic while having the opportunity to come out in the open in good weather.
The challenge was the narrow small plot where the developer's requirement was to create a 3 bedroom spacious apartment. Further, there was a need of flexibility as each buyer could differ in requirements. This was handled in the interiors by using partition based systems for the kitchen and the third bedroom. Hence. a buyer could modulate the spaces as per his/her needs. The facade is west facing with a lot of sunlight all day long. The plot sits right on a road which is one of the main arteries of the plotted housing. The apartments needed protection from the traffic while having the opportunity to come out in the open in good weather.
 
灰色铝制水平百叶窗立面-一个统一的解决方案-保护建筑形式免受高温的影响,为阳台提供隐私,使其免受道路交通的影响,同时也起到栏杆的作用。阳台是棱角分明的,从地面翻转到顶部,白色也在后退。两个框架百叶窗系统加入作为保护层在每一层,同时继续翻转和后退在相同的节奏。
The grey aluminum horizontal louvers façade - a unified solution - protects the built form from the heat, provides privacy to the balconies from the traffic on the road, and acts as a railing as well. The balconies are angular and are flipped around from the ground to the top white also receding back. Two framed louver systems join in as a protection layer on every floor while continuing to flip around and receding in the same rhythm.
The grey aluminum horizontal louvers façade - a unified solution - protects the built form from the heat, provides privacy to the balconies from the traffic on the road, and acts as a railing as well. The balconies are angular and are flipped around from the ground to the top white also receding back. Two framed louver systems join in as a protection layer on every floor while continuing to flip around and receding in the same rhythm.
 © Saptarshi Sanyal
(二)SaptarshiSanyoAl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Plan Loci
Location New Delhi, Delhi, India
Architect in Charge Vikas Gandhi, Gauri S. Gandhi
Area 1800.0 ft2
Project Year 2015
Photographs Saptarshi Sanyal
Category Residential
Manufacturers Loading...

                    

举报

亚比煞

什么也没写

1879 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部