Casa Viga Play Arquitectura

2019-01-17 16:00
 © Gabriel Castro / Reverbo
加布里埃尔·卡斯特罗/里韦博
架构师提供的文本描述。Casa Viga项目位于Belo Horizonte市郊的Morro do CHACHU社区,项目开始时有一种奇特的方式,因为工地上已经有混凝土结构(地基、楼板和柱子)的一部分。客户不再想继续原来的项目,尽管他们希望保留它,以尽量减少建筑费用。考虑到这一点,与原有结构一起开发了一个新项目。
Text description provided by the architects. Situated in the neighborhood of Morro do Chapéu on the outskirts of Belo Horizonte city, the project of Casa Viga started in a peculiar way, since there was already part of a concrete structure (foundation, floor slabs, and pillars) executed on the site. The clients no longer wanted to continue with the original project of that previous structure, although they wish to preserve it in order to minimize construction costs. Considering this, a new project was developed in association with the preexisting structure.
Text description provided by the architects. Situated in the neighborhood of Morro do Chapéu on the outskirts of Belo Horizonte city, the project of Casa Viga started in a peculiar way, since there was already part of a concrete structure (foundation, floor slabs, and pillars) executed on the site. The clients no longer wanted to continue with the original project of that previous structure, although they wish to preserve it in order to minimize construction costs. Considering this, a new project was developed in association with the preexisting structure.
 © Gabriel Castro / Reverbo
加布里埃尔·卡斯特罗/里韦博
这些条件确定了房屋的两个主要特征:该项目的场地规划集中在地面上,坡度为2 000.00平方米,以及现有楼层的水平(最初为游戏室设计的1层较低层,以及两层之间相差80厘米的其他主要层)。
Two of the main features of the house were defined by these conditions: the site plan of the project centralized on the ground with a slope of 2,000.00m², and levels of existing floors (1 lower level initially designed for a games room and 2 other main levels with a small difference of 80cm between them).
Two of the main features of the house were defined by these conditions: the site plan of the project centralized on the ground with a slope of 2,000.00m², and levels of existing floors (1 lower level initially designed for a games room and 2 other main levels with a small difference of 80cm between them).
 © Gabriel Castro / Reverbo
加布里埃尔·卡斯特罗/里韦博
它是由这些房屋确定的,也是由地方的太阳能定向来确定的,即住宅将有一个面向20米(面向北方)的前花园和背面的一个社会区域的私密区域,27米和最佳的景色(面对南方)。房子的车库是通过利用预先存在的下层来定义的。
It was defined from these premises and also from the solar orientation of the place, that the house would have an intimate area facing a front garden of 20 meters (facing north) and a social area at the back, with 27 meters and the best view (facing south). The garage of the house was defined by taking advantage of the pre-existing lower level.
It was defined from these premises and also from the solar orientation of the place, that the house would have an intimate area facing a front garden of 20 meters (facing north) and a social area at the back, with 27 meters and the best view (facing south). The garage of the house was defined by taking advantage of the pre-existing lower level.
 Second Floor Plan
二层平面图
楼板之间的水平差别很小-最高层是密闭区,最低层是社会和服务区,加强了这种分区化。这所房子的两个入口-社会和私人(车库)-位于土地的两端,由两堵墙隔开,墙从零起,随着斜坡地形的下降而生长。体积法由两个倒置三角形组成,一个由斜率为6%的金属屋顶定义,另一个由将前花园与房屋入口分开的石墙定义。
This sectorization was reinforced by the small difference in level between the floor slabs - at the highest level lies the intimate area and at the lowest level the social and service area. The two entrances to the house, the social and the private (garage) were located at opposite ends of the land, separated from the house by two walls that rise from scratch and grow as the terrain in slope descends. The volumetry is composed of two inverted triangles, one defined by the metallic roof with a slope of 6%, and the other defined by the stone walls that separate the front garden from the entrances of the house. 
This sectorization was reinforced by the small difference in level between the floor slabs - at the highest level lies the intimate area and at the lowest level the social and service area. The two entrances to the house, the social and the private (garage) were located at opposite ends of the land, separated from the house by two walls that rise from scratch and grow as the terrain in slope descends. The volumetry is composed of two inverted triangles, one defined by the metallic roof with a slope of 6%, and the other defined by the stone walls that separate the front garden from the entrances of the house. 
 © Gabriel Castro / Reverbo
加布里埃尔·卡斯特罗/里韦博
在内部,房子的特点是大空间,但没有过多的区域,它的社交圈周围有一个宽敞的阳台,在它的一端是烧烤区,毗邻厨房的房子。业主的办公室,位于亲密的地区,有大的滑动门,使两个花园之间的视觉连接打开。
Internally the house is characterized by large spaces, but without excessive areas, with its social zone surrounded by a generous veranda, where at one of its ends was located the barbecue area, contiguous to the kitchen of the house. The owner's office, located in the intimate area, has large sliding doors that allow the visual interconnection between the two gardens when opened. 
Internally the house is characterized by large spaces, but without excessive areas, with its social zone surrounded by a generous veranda, where at one of its ends was located the barbecue area, contiguous to the kitchen of the house. The owner's office, located in the intimate area, has large sliding doors that allow the visual interconnection between the two gardens when opened. 
 © Gabriel Castro / Reverbo
加布里埃尔·卡斯特罗/里韦博
也是这个项目的一部分,在工地后面有一个非常不稳定的小建筑,客户没有拆除它,而是要求把它改造成一个客用阁楼。这座建筑位于工地的后面,靠近邻近的建筑物,位于主楼下方的一层,形成了一幅重叠屋顶的图像。
Also part of this project, there was a very precarious little construction in the back of the site, which instead of demolishing it, the clients requested its renovation to become a guest loft. The building was located at the back of the site, close to neighboring buildings and at a level well below the main house, which created an image of overlapping roofs.
Also part of this project, there was a very precarious little construction in the back of the site, which instead of demolishing it, the clients requested its renovation to become a guest loft. The building was located at the back of the site, close to neighboring buildings and at a level well below the main house, which created an image of overlapping roofs.
 © Gabriel Castro / Reverbo
加布里埃尔·卡斯特罗/里韦博
这就产生了一个想法:重建一座有门窗屋顶的房子的原始类型,但在这种情况下,完全覆盖着白色的金属瓷砖,这也是一种在主楼屋顶上使用的材料。与主楼不同的是,在本附件中,主洞口朝北和向南,玻璃开口处面向东西,外墙覆盖着瓷砖,面向主楼和邻近的房子,为所有人提供了更大的隐私。
This led to the idea of recreating the original typology of a house with a gabled roof, but in this case, entirely covered with white metallic tiles, which was also a material used on the roof of the main house. Unlike the main house, where the main openings face north and south, in this annex, the glazed openings face east and west, and the facades covered with tile, face to the main house and the neighboring house, providing greater privacy for all. 
This led to the idea of recreating the original typology of a house with a gabled roof, but in this case, entirely covered with white metallic tiles, which was also a material used on the roof of the main house. Unlike the main house, where the main openings face north and south, in this annex, the glazed openings face east and west, and the facades covered with tile, face to the main house and the neighboring house, providing greater privacy for all. 
 © Gabriel Castro / Reverbo
加布里埃尔·卡斯特罗/里韦博
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Play Arquitetura
Location Belo Horizonte, Brazil
Area 708.0 m2
Project Year 2018
Photographs Gabriel Castro / Reverbo
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

创意实践

什么也没写

1819 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年