Brick House in Unjung

2019-01-12 21:00
 © Young-Chae Park
(三)永泽公园
架构师提供的文本描述。盘句丽的住宅用地呈现出规划住宅综合体的强烈特征,由于建筑面积比、土地面积等特点,住宅小区独特的共享空间&庭院在其大部分建筑中没有充分发挥其作用。
Text description provided by the architects. The housing site in Pangyo shows strong characteristics of the planned housing complex and the sharing space unique to the housing, the yard, is not sufficiently playing its role in most of the buildings in it due to these characteristics such as floor area ratio and land area.
Text description provided by the architects. The housing site in Pangyo shows strong characteristics of the planned housing complex and the sharing space unique to the housing, the yard, is not sufficiently playing its role in most of the buildings in it due to these characteristics such as floor area ratio and land area.
 © Young-Chae Park
(三)永泽公园
这一地区另一个奇特的景观是,建筑之间不和谐,就好像建筑师创作的“房屋展品”由于面积超过狭窄土地一半的面积比例而自吹自擂,我们在考虑哪些建筑应该适合这个环境时,考虑了周边建筑物的背景。我们的解决方案是建造一座“以最自然的方式与土地形成平衡的房子”。
Another peculiar scenery of this area is that there is no harmony between the buildings as if the ‘housing exhibits’ created by architects are boasting of their own respective appearances due to the floor area ratio that exceeds half of the narrow land.We considered the context with neighboring buildings while thinking about which house with which scenery should fit into this environment, and our solution was to build a ‘house that forms a balance with the land in the most natural way.’
Another peculiar scenery of this area is that there is no harmony between the buildings as if the ‘housing exhibits’ created by architects are boasting of their own respective appearances due to the floor area ratio that exceeds half of the narrow land.We considered the context with neighboring buildings while thinking about which house with which scenery should fit into this environment, and our solution was to build a ‘house that forms a balance with the land in the most natural way.’
 © Young-Chae Park
(三)永泽公园
这意味着一个房子不太坚固,但也不太脆弱,以保持它的存在,它也是关于形式和材料。
This meant a house that is not too strong but also not too weak to maintain its presence, and it was also about the form as well as the material.
This meant a house that is not too strong but also not too weak to maintain its presence, and it was also about the form as well as the material.
 © Young-Chae Park
(三)永泽公园
我们想象着“土”的形象,这意味着土地和接近材料的敏感性,而用泥土烘烤的砖块接近我们正在寻找的解决方案。此外,旧白砖是中国实际建筑中被拆除(拆除)的再生和保存砖,其独特的乳白色土质给人以冷静的印象,伴随着材料独特的自然性和历史,将它们与其他砖结构区分开来。
We imagined the image of ‘earth’ which means the land and approached the sensitivity of the material, and the bricks baked with earth was close to the solution we were looking for. Also, the old white bricks were the regenerated and preserved bricks from actual buildings in China that were dismantled (removed) and their unique milky earth texture give the calm impression alongside the material’s unique naturalness and history, differentiating them from other brick constructions.
We imagined the image of ‘earth’ which means the land and approached the sensitivity of the material, and the bricks baked with earth was close to the solution we were looking for. Also, the old white bricks were the regenerated and preserved bricks from actual buildings in China that were dismantled (removed) and their unique milky earth texture give the calm impression alongside the material’s unique naturalness and history, differentiating them from other brick constructions.
 First floor plan
一楼平面图
 Second floor plan + Roof plan
二楼屋面平面图
旧的白砖建筑将表现出更大的价值,随着时间的推移,因为他们保持了他们的第一次出现,而没有被无用的时间,通过时间的负担。
The old white brick constructions will manifest greater values with time for they maintained their first appearance without being washed by the uselessness through time by enduring the weight of time.
The old white brick constructions will manifest greater values with time for they maintained their first appearance without being washed by the uselessness through time by enduring the weight of time.
 © Young-Chae Park
(三)永泽公园
小巷的风景。交通线路和包括业主夫妇及其三个子女在内的五个人的空间分区是根据使用情况将其划分为一楼的共用空间和二楼的个人空间。
A Scenery of Alley. The traffic line and the zoning of the space for five people including the owner couple and their three children were designed by dividing it into the shared space on the first floor and the personal spaces on the second floor based on the usage.
A Scenery of Alley. The traffic line and the zoning of the space for five people including the owner couple and their three children were designed by dividing it into the shared space on the first floor and the personal spaces on the second floor based on the usage.
 © Young-Chae Park
(三)永泽公园
这五个房间要求房间的基本功能,包括三个孩子的单独房间,夫妻的主房间,以及客房在空间内引导交通线路的流动,早晨的阳光沿着狭长的走廊穿过高高的侧窗,给人一种尺度的感觉。每个房间里的欢乐,就像我们童年时在家乡走过的小巷,创造了一种友好的风景。
The five rooms that require basic function of the rooms including the individual rooms for three children, the main room for the couple, and the guestroom leads the flow of the traffic line within the space with the morning sunshine through the high side window along the narrow and long hallway designed to give the sense of human scale. The joy in each room that appear around the corner like the alleys that we walk through in the hometown from the childhood creates a friendly scenery.
The five rooms that require basic function of the rooms including the individual rooms for three children, the main room for the couple, and the guestroom leads the flow of the traffic line within the space with the morning sunshine through the high side window along the narrow and long hallway designed to give the sense of human scale. The joy in each room that appear around the corner like the alleys that we walk through in the hometown from the childhood creates a friendly scenery.
 Cross Section

                            
 Longitudinal Section

                            
居住空间大而宽,作为建筑师的作品看起来很酷,但也可能成为一个巨大的无用空间,给实际的居民留下空虚,浪费暖气和制冷费用。我们的愿望,一个有用和有价值的生活空间,充分包含了人们的心理和身体的理解,实现了在意义上的‘风景的小巷。
The residential space taking a large and broad space may look cool as a work of an architect but may also become a huge useless space that leaves emptiness to actual residents and wastes heating and cooling expenses. Our wish for a useful and valuable living space that contain the psychological and physical understanding of people fully was realized in the sense of the ‘scenery of alleys
The residential space taking a large and broad space may look cool as a work of an architect but may also become a huge useless space that leaves emptiness to actual residents and wastes heating and cooling expenses. Our wish for a useful and valuable living space that contain the psychological and physical understanding of people fully was realized in the sense of the ‘scenery of alleys
 © Young-Chae Park
(三)永泽公园
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Architects601
Location Seongnam-si, South Korea
Lead Architects Keun-Young Shim
Area 200.0 m2
Project Year 2017
Photographs Young-Chae Park
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

新西方网校

什么也没写

1791 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年