Three Yard House D•LIM architects

2019-01-09 19:00
架构师提供的文本描述。3.这座房子是一座三层楼的房子,有三个花园,三代人都是这样设计的。该遗址沿着一座小而密林的小山而行。在决定房子的布局时,这座小山成了最关键的因素。房子与场地的形状成一条直线,与山体的轴线平行放置,以便把山体的自然流动吸引到房子里去。此外,视线的尽头,把狭长的空间连在一起,总是指向小山。
Text description provided by the architects. 3+3+3 This house is a three-story house with three gardens, designed as a dwelling for three generations. The site runs along the range of a small, densely wooded hill. This small hill became the most crucial element when determining the layout of the house. The house was aligned with the shape of the site and placed parallel to the axis toward the hill, in order to draw the hill’s natural flow into the house. Moreover, the end of the sight line, which binds the long-lined spaces together, was always directed toward the hill.
Text description provided by the architects. 3+3+3 This house is a three-story house with three gardens, designed as a dwelling for three generations. The site runs along the range of a small, densely wooded hill. This small hill became the most crucial element when determining the layout of the house. The house was aligned with the shape of the site and placed parallel to the axis toward the hill, in order to draw the hill’s natural flow into the house. Moreover, the end of the sight line, which binds the long-lined spaces together, was always directed toward the hill.
 First Floor Plan
一层平面图
 © Youngchae Park
杨泽公园
在这里划分成几个部分的空间重叠,超越了内部和外部之间的简单边界,但它们从不相互遮挡。这所房子里的三个花园的定义相当灵活:包括大门内有花岗岩石的院子、客房前面的土壤水泥场、餐厅前面的绿色庭院、儿童的土场、成人的草场、以及房子里女士的菜园。有时简单地定义为一楼、二楼和三楼的院子。根据需要,它们变成了庭院、花园、通道。
Spaces that are divided into few parts here overlap, going beyond the simple boundary between the interior and exterior, but they never block the view of each other. The definition of the three gardens in this house is quite flexible: including a yard with granite stone inside the main gate, a soil cement yard in front of the guest room, and a green yard in front of the dining room, as well as a dirt yard for children, a grass yard for adults, and a vegetable garden for the lady of the house. Sometimes they are simply defined as yards on the first, second, and third floors. Based on the needs, they become yards, gardens, passageways.
Spaces that are divided into few parts here overlap, going beyond the simple boundary between the interior and exterior, but they never block the view of each other. The definition of the three gardens in this house is quite flexible: including a yard with granite stone inside the main gate, a soil cement yard in front of the guest room, and a green yard in front of the dining room, as well as a dirt yard for children, a grass yard for adults, and a vegetable garden for the lady of the house. Sometimes they are simply defined as yards on the first, second, and third floors. Based on the needs, they become yards, gardens, passageways.
 © Youngchae Park
杨泽公园
这座建筑不是花哨的,也不是简单的,主要是在石头上涂上一层薄薄的外衣,再加上长而浅的灰色磷酸盐面板之间的连接和分开的石头和砖块,填补了空的空间的外观。从道路上看,这堵长长的墙很容易被看作是一道屏障,它已经被分割成不同质地的相似颜色材料,模糊了尺度感。
Not fancy, nor simple The building is mostly finished with a lithin coat on the stone and long, light grey concrete bricks. Phosphate panels in-between connect and separate stones and bricks, filling the empty space of the façade. The long wall – which could easily be seen as a barrier when viewed from the road – has been segmented into similar colored materials of different textures, blurring the sense of scale.
Not fancy, nor simple The building is mostly finished with a lithin coat on the stone and long, light grey concrete bricks. Phosphate panels in-between connect and separate stones and bricks, filling the empty space of the façade. The long wall – which could easily be seen as a barrier when viewed from the road – has been segmented into similar colored materials of different textures, blurring the sense of scale.
 © Youngchae Park
杨泽公园
 
 © Youngchae Park
杨泽公园
邻居“凝视不是固定在建筑物上的。”在内侧,将木质结构(放置在钢筋混凝土结构顶部)直接暴露在天花板上,如通过窗户所示。因此,建筑物整体是浅灰色调,但由于添加了温暖的木质材料和暗淡的照明,它看起来并不太暗或太亮。房子不是很豪华,也不是简单的,就像客户所希望的那样。
The neighbors’ gaze is not fixed on the building. On the inside, the wooden structure – which is placed on top of the reinforced concrete structure – is directly exposed to the ceiling, as revealed through the window. As a result, the building is a light gray tone overall, but it does not seem too dark or too bright due to the addition of warm wooden materials and dimmed lighting. The house is not fancy nor simple, just as the client desired.
The neighbors’ gaze is not fixed on the building. On the inside, the wooden structure – which is placed on top of the reinforced concrete structure – is directly exposed to the ceiling, as revealed through the window. As a result, the building is a light gray tone overall, but it does not seem too dark or too bright due to the addition of warm wooden materials and dimmed lighting. The house is not fancy nor simple, just as the client desired.
 © Youngchae Park
杨泽公园
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects D•LIM architects
Location Yongin-si, South Korea
Lead Architects Yeonghwan Lim+Sunhyun Kim
Design Team Youngcheon Kim, Jisun Heo, Soochan Lee
Area 659.72 m2
Project Year 2018
Photographs Youngchae Park
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

KOPPD

什么也没写

1783 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部