FM House Horma

2018-12-31 12:00
 © Mariela Apollonio
玛丽拉·阿波罗尼奥
架构师提供的文本描述。MX 581是位于墨西哥城Colonia San Jeróimo Aculco,Avenida México#581的一栋3层、12单元的住宅大楼。
Text description provided by the architects. MX581 is a 3-level, 12-unit residential building located on Avenida México # 581, colonia San Jerónimo Aculco, in Mexico City.
Text description provided by the architects. MX581 is a 3-level, 12-unit residential building located on Avenida México # 581, colonia San Jerónimo Aculco, in Mexico City.
“L”形的场地产生了一个挑战,以适应该建筑的程序。决定在项目的一侧留一个花园,这样大楼的外部就可以是长方形的,东西向。该建筑物的行人通道是通过这个花园,位于3米以上的街道水平。
The “L” shaped site generated a challenge to accommodate the program of the building. It was decided to leave a garden on the side of the project, so that the building's exterior could be rectangular with an east-west orientation. The pedestrian access of the building is through this garden, positioned 3 meters above street level.
The “L” shaped site generated a challenge to accommodate the program of the building. It was decided to leave a garden on the side of the project, so that the building's exterior could be rectangular with an east-west orientation. The pedestrian access of the building is through this garden, positioned 3 meters above street level.
 © Mariela Apollonio
玛丽拉·阿波罗尼奥
该项目提出了两座塔楼,每座都有6栋单层公寓,面积从150平方米到212平方米不等。这些建筑塔由一个中央庭院连接,你可以从那里进入公寓。
The project proposes two towers, each with 6 single story apartments, ranging from 150 to 212 sqm. These building towers are connected by a central courtyard from which you can access the apartments. 
The project proposes two towers, each with 6 single story apartments, ranging from 150 to 212 sqm. These building towers are connected by a central courtyard from which you can access the apartments. 
 
在中央庭院内,木甲板循环设计成圆形,每个层有4个单元。圆圈的设计创造了四个三角形的梯田,这是每个公寓的一部分。为了划定这些梯田,竖立了预制混凝土格子墙,它也将这些空间与邻居的建筑物和花园隔开,使庭院中的交叉通风通过格子。
Within the central courtyard, a wooden deck circulation was designed in a circular form, from where 4 units are accessed in each level. The design of the circle creates 4 triangular shaped terraces, which are part of each of the individual apartments. To delimit these terraces, a prefabricated concrete lattice wall was erected, which also separates these spaces from the neighbor buildings and garden, allowing cross ventilation in the courtyard, through the lattice.
Within the central courtyard, a wooden deck circulation was designed in a circular form, from where 4 units are accessed in each level. The design of the circle creates 4 triangular shaped terraces, which are part of each of the individual apartments. To delimit these terraces, a prefabricated concrete lattice wall was erected, which also separates these spaces from the neighbor buildings and garden, allowing cross ventilation in the courtyard, through the lattice.
 © Mariela Apollonio
玛丽拉·阿波罗尼奥
在圆圈中央放置了一棵9米高的日本番石榴树,使各部门的所有公共区域都能看到这棵树,从而营造了一种放松的气氛。在这棵树的周围,设计了一系列的种植园和长凳,供建筑物的邻居们共享和共存。
At the center of the circle a 9-meter-high Japanese guava tree was placed, allowing the view of all common areas of the departments to be of this tree, thus creating a relaxing atmosphere. Around the tree a series of planters and benches were designed where the neighbors of the building can share and coexist.
At the center of the circle a 9-meter-high Japanese guava tree was placed, allowing the view of all common areas of the departments to be of this tree, thus creating a relaxing atmosphere. Around the tree a series of planters and benches were designed where the neighbors of the building can share and coexist.
此外,在院子的北端,有一个电梯和楼梯连接各级的垂直循环核心被发现。停车场和大堂位于建筑物的地下室,也与垂直循环核心相连。该地下室位于街道层,因此车辆可以直接进入,不需要坡道。
Additionally, at the northern end of the courtyard, the vertical circulation core which has an elevator and staircase that connects all levels is found. The parking lot and lobby are located at the basement of the building, which are also connected to the vertical circulation core. This basement is situated at street level, so that vehicular access can be direct and without the need for ramps.
Additionally, at the northern end of the courtyard, the vertical circulation core which has an elevator and staircase that connects all levels is found. The parking lot and lobby are located at the basement of the building, which are also connected to the vertical circulation core. This basement is situated at street level, so that vehicular access can be direct and without the need for ramps.
 © Mariela Apollonio
玛丽拉·阿波罗尼奥
公寓的设计方式是,公共区域与中央庭院相邻,私人区域-由3间卧室组成-面对项目相邻的2条街道中的一条街道的立面。为了促进这些空间的隐私,设计了一个带有倾斜墙壁的立面,以帮助照明和隐私。在所有的卧室里,植物也被战略性的放置在一起,这产生了绿色的景观,并有助于作为一个音障,在街道上产生的噪音。
The apartments were designed in such a way that the common area adjoins the central courtyard, and the private area - which consists of 3 bedrooms - faces the respective façade of one of the 2 streets that adjoin the project. To promote the privacy of these spaces, a facade with inclined walls was designed to help with lighting and privacy. Vegetation was strategically placed in all the bedrooms as well, which generates green views and helps as a sound barrier to the noise generated in the streets.
The apartments were designed in such a way that the common area adjoins the central courtyard, and the private area - which consists of 3 bedrooms - faces the respective façade of one of the 2 streets that adjoin the project. To promote the privacy of these spaces, a facade with inclined walls was designed to help with lighting and privacy. Vegetation was strategically placed in all the bedrooms as well, which generates green views and helps as a sound barrier to the noise generated in the streets.
为能在各部门提供开放空间,12个单位各设有露台和露台。此外,一楼的2套公寓有一个大露台,将大楼与后街隔开。最后,四个PH公寓位于顶层,有一个私人屋顶花园和双高天花板在房间和餐厅。
To be able to provide open spaces in all departments, each of the 12 units has both balconies and terraces. Additionally, the 2 apartments on the ground floor have a large patio that separates the building from the back street. Finally, the 4 PH apartments located on the top level, have a private roof garden and double height ceilings in the room and dining room.
To be able to provide open spaces in all departments, each of the 12 units has both balconies and terraces. Additionally, the 2 apartments on the ground floor have a large patio that separates the building from the back street. Finally, the 4 PH apartments located on the top level, have a private roof garden and double height ceilings in the room and dining room.
 © Mariela Apollonio
玛丽拉·阿波罗尼奥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Horma
Location Calle Águila, 46408, Valencia, Spain
Author Architects Nacho Juan, Clara Cantó, Jose Iborra
Area 45.0 m2
Project Year 2018
Photographs Mariela Apollonio
Category Renovation
Manufacturers Loading...

                    

举报

本本

什么也没写

1761 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部