Life Science Bioengineering B202 Christensen - Co. Architects + Rørbæk og møller Arkitekter

2018-12-31 03:00
 © Adam Mørk
亚当·莫尔克
架构师提供的文本描述。这座新的生命科学和生物工程大楼是自丹麦技术大学(DTU)于1960年代落成以来规模最大的项目。在对原有建筑的尊重和创新的转变中,镀金阳极氧化和黑漆铝的外墙被分割成有壁龛和阳台的部分,创造出一种充满活力的规模感。这座建筑从地面上升到温暖的木质内部,在那里大气中庭、生物圈将来自国家水产资源研究所(DTU Aqua)、国家食品研究所(DTU Food)和国家兽医研究所(DTU Vet)的研究人员联合起来。在这里,日光从橡树覆盖的会议室上方的大天窗中流过,几乎漂浮在半空中。橡木包层将正面的金色色调转化为内部纹理,而会议盒则创造了丰富的动态空间,让研究人员可以相会。该建筑还设有实验室,有广泛的功能和研究设施,包括巨大的盐水水槽、鱼缸和最先进的通风系统。
Text description provided by the architects. The new building for Life Science and Bioengineering is the largest project since the Technical University of Denmark (DTU) was inaugurated in the 1960s. In a respectful yet innovative transformation of the original architecture, the façade of gold-anodized and black-lacquered aluminum is broken into sections with niches and balconies that create a vibrant sense of scale. The building rises from the ground opening up into a warm wooden interior where the atmospheric atrium, the Biosphere, unites researchers from the National Institute of Aquatic Resources (DTU Aqua), the National Food Institute (DTU Food) and the National Veterinary Institute (DTU Vet). Here daylight flows from large skylights above oak-clad meeting boxes that almost float in mid-air. The oak cladding translates the façade’s golden hue to an interior texture, while the meeting boxes create a wealth of dynamic spaces where the researchers can meet. The building also houses laboratories with a wide range of functions and research facilities, including gigantic saltwater tanks, fish pens and a state-of-the-art ventilation system.
Text description provided by the architects. The new building for Life Science and Bioengineering is the largest project since the Technical University of Denmark (DTU) was inaugurated in the 1960s. In a respectful yet innovative transformation of the original architecture, the façade of gold-anodized and black-lacquered aluminum is broken into sections with niches and balconies that create a vibrant sense of scale. The building rises from the ground opening up into a warm wooden interior where the atmospheric atrium, the Biosphere, unites researchers from the National Institute of Aquatic Resources (DTU Aqua), the National Food Institute (DTU Food) and the National Veterinary Institute (DTU Vet). Here daylight flows from large skylights above oak-clad meeting boxes that almost float in mid-air. The oak cladding translates the façade’s golden hue to an interior texture, while the meeting boxes create a wealth of dynamic spaces where the researchers can meet. The building also houses laboratories with a wide range of functions and research facilities, including gigantic saltwater tanks, fish pens and a state-of-the-art ventilation system.
 © Adam Mørk
亚当·莫尔克
 First floor plan
一楼平面图
 © Adam Mørk
亚当·莫尔克
 
 © Adam Mørk
亚当·莫尔克
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Christensen & Co. Architects, Rørbæk of møller Arkitekter
Location 330,, Elektrovej, 2800 Kongens Lyngby, Denmark
Area 47000.0 m2
Project Year 2016
Photographs Adam Mørk
Category Science Center
Manufacturers Loading...

                    

举报

Artful Dodger

什么也没写

1799 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年