Montevideo 2759 Garnerone + Ramos Arq

2019-01-24 14:00
 © Walter Salcedo
(WalterSalcedo)
架构师提供的文本描述。该项目是我们工作室的一项自我管理方案,目的是在一个具有巨大投资潜力的城市实现盈利单位的商业化。搜索参数是一块土地,我们可以建造一座大约700平方米的建筑。“蒙得维的亚2759”大楼位于佩莱格里尼大道以南一个街区,奥罗尼奥大道以西六个街区,位于一个前面8.50米、深10.25米的矩形地段。使用了“罗萨里奥城市法典”(Código Urbano de Rosario)允许的19米最高高度限制,并开发了每层两套单间公寓。
Text description provided by the architects. The project is presented as a self-management proposal of our studio aiming at commercializing profitable units in a city area with great investment potential. The search parameter was a land lot which allowed us to construct a building of approximately 700 square meters. Located a block to the south of Pellegrini Avenue and six blocks to the west of Oroño Boulevard, the building “Montevideo 2759” is placed on a rectangular lot 8.50 m front and 10.25 m deep. The 19 m-maximum height limit permitted by the Urban Code of Rosario (Código Urbano de Rosario) for that area was used, and two studio apartments per floor were developed.
 Facade Diagram
立面图
 Ground Floor Plan

                            
 © Walter Salcedo
(WalterSalcedo)
为了确定作品的空间性和审美性,我们的出发点是北向。阳台被从建筑线上收回,以优化空间的“半露天”条件。因此,这个地区可以受益于冬季的阳光和夏季的阴凉处。由于这一设计决策,建筑表皮的厚度由偶数层和奇数层间的倾斜面和散度面突出。反过来,飞机创造了一个技术空间来容纳外部的空调设备和内部的存储空间。
In order to determine the work’s spatiality and aesthetics, our starting point was the north orientation. The balconies were retracted from the building line to optimize the “half open-air” condition of the space. Thus, this area can profit from the winter sun and the summer shade. Due to this design decision, the building skin acquired a thickness which is accentuated by the inclined and interspersed planes between even and odd-numbered floors. In turn, the planes create a technical space to accommodate air conditioning equipment on the outside and a storage space in the inside.
 © Walter Salcedo
(WalterSalcedo)
所有天花板都暴露了混凝土,与前壁和侧壁形成对比。这种重要性能够突出显示在立面中的灯光和阴影的播放。地底与车库区域和人行道上使用的相同类型的地板连接到公共空间。该空间内置金属木工,通过入口可视地连接到城市环境。在这种情况下,我们的目标是根据其美学产生一个清醒的建筑,同时也要符合本项目规定的目标。
All ceilings present exposed concrete, in contrast to the front and lateral walls. This materiality enables to highlight the play of light and shadow in the facade even more. The ground floor unites to the public space with the same kind of floor used in the garage area and to the sidewalk. Built-in metallic carpentry, this space connects visually to the urban environment through the entrance as well. In this case, we aimed to generate a sober architecture in accordance with its aesthetics, and also with the goals set for this project.
 
 Odd Floors Plan
奇数楼层平面图
 Balconies Detail
阳台细节
 © Walter Salcedo
(WalterSalcedo)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Garnerone + Ramos Arq
Location Montevideo 2759, S2000PZK Rosario, Santa Fe, Argentina
Category Residential
Author Architects Nicolás Garnerone – Martín Ramos
Area 615.0 m2
Project Year 2018
Photographs Walter Salcedo
Manufacturers Loading...

                    

举报

北时一

什么也没写

1813 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部