Funeral Hall in Valašské Meziříčí archislužba.cz

2019-01-24 06:00
架构师提供的文本描述。在ValašéSKéMeziříčí镇边缘的墓地里安置了一个新的殡仪馆。建筑竞赛于2014年春季举行,约有60人参加。任务是设计一个新的建筑,一个200人的殡仪馆,连同墓穴,分散的花园,和改造的主要公墓入口的空间。我们的获奖项目涵盖了所有必要的要素,组成了一个单位-仪式区。
Text description provided by the architects. A new funeral hall is placed in the cemetery grounds at the edge of the town of Valašské Meziříčí. The architectural competition took place in spring 2014 with about 60 participants. The task was to design a new building of a funeral hall for 200 people along with columbaria, scattering garden, and adaptation of space of the main cemetery entrance. Our winning project covered all the required elements into the one composed unit – ceremonial district.
 © Lukáš Němeček
(C)LukášNěMeček
 Floor Plan

                            
 © Lukáš Němeček
(C)LukášNěMeček
这个礼仪区是一个明确的空间元素,具有很强的象征意义。这个地方的仪式意义被一个象征最后一次旅程的上升轴所强调。这条路的两旁是树木,有规律地分隔-以及人类的生命-被定期设置的楼梯分隔。轴心一直延伸到殡仪馆的礼堂,在这里,高耸的天窗突出了这一点,最后形成了一个带着棺材的卡塔式空间。
This ceremonial district is a clearly defined space element with a strong symbolic importance. A ritual meaning of the place is accented by an ascending axis symbolizing the last journey. This path is lined by trees and divided regularly – as well as the human life – by the regularly set stairs. The axis continues to the auditorium of the funeral hall and here highlighted by an outstripped skylight culminates in a catafalque space with a coffin.
 © Lukáš Němeček
(C)LukášNěMeček
殡仪馆,殡仪馆的建筑是单层的,在最后一次旅程的轴线上,天窗的体积明显超过了天窗的体积。天窗是构成外部空间和内部空间的核心要素。此外,它的体积隐藏了技术设备的屋顶端部。殡仪馆的客人们从重要的入口门进入一个交叉的门厅,然后进入大厅-礼堂。最后一次旅行的过程突出显示在门厅的天窗上,最重要的是,在礼堂里。在轴心的最末端,躺在棺材上的是一个弹射式飞机。礼堂的类型学是建立在传统的三通道空间的基础上的,一边是长凳,中间是一条通道。
THE FUNERAL HALL The funeral hall building is single-story with a markedly outstripped volume of the skylight in the axis of the last journey. The skylight is the central element of the composition of both exterior and interior space. Furthermore, its volume hides the roof endings of technical equipment. Funeral guests enter through substantial entrance door into a cross situated foyer and then into the main hall – auditorium. The course of the last journey is highlighted by the outstripped skylight in the foyer and, most importantly, in the auditorium. In the very end of the axis, an apsis of the catafalque with the coffin is situated. A typology of the auditorium is based on a traditional arrangement of a triple-aisle space with the pews by sides and a passage in the middle.
 © Lukáš Němeček
(C)LukášNěMeček
这种构图允许举行不同类型的仪式,例如礼拜仪式和抬棺材作为仪式的一部分。观众席的隐私被一个哀悼中庭的侧面视觉连接破坏了。中庭作为一个体面的过渡到平常的日子-一个葬礼客人的出口和进入散落的花园,这是在斜坡上的葬礼大厅。一个平静的气氛中庭强调水的缓慢流动在生命泉在中间的空间。殡仪馆工作规范体现在技术设备的解决方案中。大厅的通风和加热系统(地板加热和空气热泵)的结合。从内部超过部分的空气被吸收并用于再生制动器。
This composition allows different types of ceremonies to be held – for example, a worship service and carrying the coffin out as the part of the ceremony. The privacy of the auditorium is disrupted by the side visual connection with a mourning atrium. The atrium serves as a dignified transition into the ordinary days – a funeral guests' exit and access to the scattering garden, which is placed in the slope above the funeral hall. A calm atmosphere of the atrium is emphasized by a slow flow of the water in Fountain of Life in the middle of the space. The funeral hall working specification is reflected in a solution of the technical equipment. The hall is ventilated and heated by a combination of the systems (floor heating and air-air heat pump). The air from the outstripped part of the interior is taken and used for a regenerative brake.
 © Lukáš Němeček
(C)LukášNěMeček
 
 © Lukáš Němeček
(C)LukášNěMeček
视觉设计-礼堂的室内设计意味着两个世界的象征意义-我们周围的世界和另一个世界-更高的,更高的世界。大厅较低层的暗灰色地板和墙面与抽象的白色天花板形成鲜明对比,光线从天窗的轴外照射进来。这个场景在仪式结束时发生了变化。一个垂直的幕布垂下,并隐藏了阿西斯与卡塔。滚筒百叶窗外面的大侧窗打开了。即将到来的日光邀请葬礼上的客人慢慢地回到平常的生活中。
VISUAL DESIGN The interior design of the auditorium is meant as a symbolic contrary of two worlds – the world around us and the other world – elsewhere, further, higher. A dark-grey floor and wall cladding in the lower level of the hall is in contrast with an abstract white ceiling and the light incoming from the outstripped axis of the skylight. This scene changes at the end of the ceremony. A vertical curtain goes down and hides the apsis with the catafalque. Roller blinds outside the big side windows open. Incoming daylight invites funeral guests to return slowly to ordinary lives.
 © Lukáš Němeček
(C)LukášNěMeček
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects archislužba.cz
Location Valašské Meziříčí, Czech Republic
Category Burial
Lead Architects Lukáš Pecka, Ivana Smětáková
Area 850.0 m2
Project Year 2018
Photographs Lukáš Němeček
Manufacturers Loading...

                    

举报

潇萨无边

什么也没写

1741 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年