Tianjin Binhai Exploratorium Bernard Tschumi Architects

2019-01-24 08:45
 © Kris Provoost
Kris Provoost
架构师提供的文本描述。天津滨海探索馆已经建成,这是一座3.3万平方米(355,200平方英尺)的博物馆,位于中国天津.博物馆设计于2013-2014年,将于2019年秋季开业。探索馆将展示天津工业历史上的文物,通过大规模的当代技术,包括用于太空研究的壮观火箭。该项目是滨海文化中心的一部分,包括文化活动和展览设施,以及画廊、办公室、餐厅和零售场所。
Text description provided by the architects. Construction has been completed on the Tianjin Binhai Exploratorium, a 33,000-square-meter (355,200-square-foot) museum structure in Tianjin, China. Designed in 2013-2014, the Exploratorium is set to open in Fall 2019. The Exploratorium will showcase artifacts from Tianjin’s industrial past through large-scale contemporary technology, including spectacular rockets for space research. The project is part of the city’s Binhai Cultural Center and contains facilities for cultural events and exhibitions as well as galleries, offices, and restaurant and retail spaces.
 © Kris Provoost
Kris Provoost
 
 © Kris Provoost
Kris Provoost
伯纳德·屈米建筑师设计的探索馆与该地区丰富的工业史、大容量制造和研究地点有关。一系列的大型圆锥体在整个博物馆创建了主要的房间。中央锥,从上面点燃,连接了探索馆的所有三个层次。螺旋坡道上升到顶层,通过重新解释古代工业类型,提供了现代垂直城市的不同寻常的空间体验。房顶可供游客使用,并可作为散步的场所,俯瞰周围的城市。“探索馆是为天津的过去、现在和未来而设计的,”伯纳德·屈米(BernardTschumi)说。
Bernard Tschumi Architects designed the Exploratorium to relate to the rich industrial history of the area, the site of high-volume manufacturing and research. A series of large-scale cones creates major rooms throughout the museum. The central cone, lit from above, connects all three levels of the Exploratorium. A spiraling ramp ascends to the top level, offering an unusual spatial experience of the modern vertical city by reinterpreting an ancient industrial typology. The roof is accessible to visitors and acts as a promenade with striking views over the surrounding city. “The Exploratorium is designed as a building for the past, the present, and the future of Tianjin,” says Bernard Tschumi.
 © Kris Provoost
Kris Provoost
展览中心的焦点是大厅或圆锥体,可以进入项目的所有公共部分。这个巨大的圆锥体-几乎是古根海姆博物馆(Guggenheim Museum)的两倍高-连接着周围的所有空间,让游客可以螺旋式地穿过建筑两端堆放的大型展厅、过去的门廊和灯光,这些都赋予了每个大厅独特的个性和布局。宏伟的、三高的空间定义了主循环,而一个灯光星座和圆形光环给了这个空间一种异域的感觉。穿孔铝正面提供了一个统一的建筑,尽管它的大尺寸和不同的项目元素。
The focal point of the exhibition complex is the grand lobby or cone that provides access to all public parts of the program. This immense cone—almost double the height of the Guggenheim Museum—connects to all surrounding spaces and allows visitors to spiral through the large exhibition halls stacked on each end of the building, past view portholes and lightwells that give each hall an individual character and configuration. Grand, triple-height spaces define the main circulation, while a constellation of lights and circular lightwells give the space an other-worldly feel. The perforated aluminum facade gives a unified presence to the building, despite its large size and the disparate elements of the program.
 © Kris Provoost
Kris Provoost
 
 © Kris Provoost
Kris Provoost
锥提供均匀,自然光画廊空间,并减少了人工照明所需的能源负荷。他们的锥形形状也集中温暖的空气,然后可以被引导出建筑物在夏季或回到画廊在冬季。除程序所需的情况外,玻璃表面被最小化。正面的穿孔金属板有助于降低热量。中央、大的中庭就像太阳烟囱,形成热空气,并在恒定的气流中用从下面吹来的冷空气来代替它。
The cones provide even, natural light to gallery spaces and reduce the energy loads required for artificial lighting. Their tapered forms also concentrate warm air, which can then be channeled out of the building in summer or back into the galleries in winter. Glazing surfaces are minimized except when desired for a program. The perforated metal panels of the facade help reduce heat gain. The central, large atrium acts as a solar chimney, drawing up hot air and replacing it with cool air from below in a constant airstream.
 © Kris Provoost
Kris Provoost
探索馆是由伯纳德·屈米建筑师与天津城市规划设计院(TUPDI)合作设计的。这是该办公室在中国的第一个大型建筑项目.滨海文化中心总体规划是由GMP编制的,其中包括一个由MVRDV设计的图书馆。
The Exploratorium has been designed by Bernard Tschumi Architects in collaboration with Tianjin Urban Planning and Design Institute (TUPDI). It is the office’s first large-scale, built architectural project in China. The Binhai Cultural Center master plan was prepared by GMP and includes a library designed by MVRDV.
 © Kris Provoost
Kris Provoost
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Bernard Tschumi Architects
Location Binhai New Area, Tianjin, China
Category Museum
Lead Architect Bernard Tschumi
Key Personnel Joel Rutten, Nianlai Zhong, Christopher Lee, Pierre-Yves Kuhn, Jerome Haferd, Bart-Jan Polman, Dora Felekou, Pedro Camara, Shayi Liang, Nate Oppenheim, Kate Scott, Clinton Peterson, Olga Jitariouk, Sung Yu
Area 355200.0 ft2
Project Year 2019
Photographs Kris Provoost

                    

举报

古月言兑

什么也没写

1853 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部