Three Yard House D·Lim Architects

2019-01-09 19:00
建筑师提供的文字说明。33这房子是一个三层楼的房子,有三个花园,设计为三代人的住宅。该场地沿着一个小的浓密的山林的范围延伸。当决定房子的布局时,这座小山成为了最关键的元素。房子的形状与场地的形状一致,并平行于山的轴线放置,以便把山的自然气流吸引到房子里。此外,视线的末端,其将长衬里的空间结合在一起,总是指向希尔。
Text description provided by the architects. 3+3+3 This house is a three-story house with three gardens, designed as a dwelling for three generations. The site runs along the range of a small, densely wooded hill. This small hill became the most crucial element when determining the layout of the house. The house was aligned with the shape of the site and placed parallel to the axis toward the hill, in order to draw the hill’s natural flow into the house. Moreover, the end of the sight line, which binds the long-lined spaces together, was always directed toward the hill.
 First Floor Plan
一层平面图
 © Youngchae Park
杨泽公园
在这里被划分成几个部分的空间重叠,超出了内部和外部之间的简单边界,但是它们从不阻挡彼此的视图。这座房子里的三个花园的定义很灵活:包括一个院子,在主门里面有一块花岗岩石头,在客房前面有一个土壤水泥场,在餐厅前面有一个绿色的庭院,还有一个用于儿童的土场,一个成人的草地庭院,以及一个花园给房子的女士。有时,它们被简单地定义为在第一、第二和第三层上的码码。根据需要,它们变成了庭院、花园、通道。
Spaces that are divided into few parts here overlap, going beyond the simple boundary between the interior and exterior, but they never block the view of each other. The definition of the three gardens in this house is quite flexible: including a yard with granite stone inside the main gate, a soil cement yard in front of the guest room, and a green yard in front of the dining room, as well as a dirt yard for children, a grass yard for adults, and a vegetable garden for the lady of the house. Sometimes they are simply defined as yards on the first, second, and third floors. Based on the needs, they become yards, gardens, passageways.
 © Youngchae Park
杨泽公园
这座建筑不是花哨的,也不是简单的,主要是在石头上铺上一层薄薄的外壳,还有长而浅的灰色混凝土砖。磷酸盐面板之间的连接和分开的石头和砖块,填补了空的空间的外观。从道路上看,这堵长长的墙很容易被看作是一道屏障,它已经被分割成不同质地的相似颜色材料,模糊了尺度感。
Not fancy, nor simple The building is mostly finished with a lithin coat on the stone and long, light grey concrete bricks. Phosphate panels in-between connect and separate stones and bricks, filling the empty space of the façade. The long wall – which could easily be seen as a barrier when viewed from the road – has been segmented into similar colored materials of different textures, blurring the sense of scale.
 © Youngchae Park
杨泽公园
 
 © Youngchae Park
杨泽公园
邻居们的目光并没有盯着这座大楼。在内部,木结构-被放置在钢筋混凝土结构的顶部-直接暴露在天花板上,就像透过窗户显露出来的那样。因此,建筑整体上是一种浅灰色调,但由于增加了温暖的木质材料和暗光,所以看起来不太暗,也不太亮。这所房子既不花哨,也不简单,正如客户所希望的那样。
The neighbors’ gaze is not fixed on the building. On the inside, the wooden structure – which is placed on top of the reinforced concrete structure – is directly exposed to the ceiling, as revealed through the window. As a result, the building is a light gray tone overall, but it does not seem too dark or too bright due to the addition of warm wooden materials and dimmed lighting. The house is not fancy nor simple, just as the client desired.
 © Youngchae Park
杨泽公园
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Yeonghwan Lim + Sunhyun Kim
Location Yongin-si, South Korea
Category Houses
Lead Architects Yeonghwan Lim+Sunhyun Kim
Design Team Youngcheon Kim, Jisun Heo, Soochan Lee
Area 659.72 m2
Project Year 2018
Photographs Youngchae Park
Manufacturers Loading...

                    

举报

张佳玮

什么也没写

1795 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部