新作 | 墨山设计 郑州万科溪望营销中心

2019-09-24 07:30
 

                            
 
时光是一辆高速奔跑的列车。
童年是梦开始的地方,我们笑着跳着,跨过森林,穿越隧道,遨游于大漠似的天空,我们撷着轻云,摘着星星。
Time is a high-speed train running.
Childhood is the beginning of the dream, we laugh and jump, across the forest, through the tunnel, roaming in the desert like the sky, we pick the light clouds, picking the stars.

                            
溪望售楼处开始之初便设定了以儿童为主题,目的在于未来可以转换为服务社区的儿童活动空间。原始的建筑为三层的独立建筑,由一部步行楼梯贯穿而上,为了使空间更加丰富、具有互动性,设计师决定在建筑进行大刀阔斧的改造。
At the beginning of the xiwang sales office, the theme of children was set, aiming to be a childrens activity space serving the community in the future. The original building is a three-storey independent building with a walking staircase running through it. In order to make the space richer and more interactive, the designer decided to make a bold change in the building.

                            

                            
儿童主题的形式多种多样,怎样才是一个即受到儿童喜爱,又兼顾成人接受度的空间成为最初的出发点?
设计似乎希望寻找到一个契合点,让大人与儿童同时沉浸在此,不分你我。电影《疯狂动物城》进入了设计师的视野。
There are various forms of childrens themes. What is the initial starting point of a space that is both loved by children and accepted by adults?
The design seems to hope to find a meeting point, let adults and children immersed in this at the same time, regardless of you and me. The movie zootopia has entered the designers vision.

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            
天花上的灯光布置,为了结合洽谈区座椅造型、模拟森林的光线,采取了星空状的布置手法。光与影、树与叶的细节,丰富的空间。
The lamplight on smallpox is decorated, in order to combine the light of seat modelling of negotiation area, imitate forest, adopted the arrangement gimmick of starry sky shape. Details of light and shadow, trees and leaves, rich space.
设计师将三层的独立楼层分割、打散、并插入形体,放入了一辆驶入动物城的大火车和三个大盒子。
The designers divided, scattered and inserted the three separate floors into a large train and three large boxes that drove into zootopia.

                            

                            

                            
温馨的木饰面休息阶梯,高低层次适应成人儿童不同尺度。与尼克并肩而坐,吃一个爪爪冰棒享受这个炎热的夏天。
The warm wooden surface rest ladder, high and low levels adapt to different sizes of adults and children. Sit side by side with Nick and enjoy this hot summer with a claw Popsicle.

                            

                            

                            

                            

                            

                            
上到一层半的静谧空间,是孩子们的阅读区。 抛弃钢筋与水泥的冰冷感,让孩子身居其中感受的是梦幻世界的遨游。
A quiet space on the first and a half floors is the reading area for children. Abandon the cold feeling of steel and cement, let the child live in the feeling is the dream world of travel.

                            

                            

                            
一二层的环形流线,强调空间的流畅感和流动性。孩子们可以在流畅明亮的走道肆意奔跑,感受空间带来的愉悦。
The circular circulation on the first and second floors emphasizes the sense of fluidity and fluidity of space. Children can run freely in the smooth and bright corridor and feel the pleasure brought by the space.

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            
梦想,是勇于踏出的脚步。
梦想,是奔驰的火车,是不放弃的态度。也许成人的世界没有所谓的完美乌托邦,即使是动物世界,生存的残酷与博弈,成见与偏见一一存在,但并不妨碍在曲折的道路上拥有越战越勇的勇士,成为了理想的自我。
Dream, is the courage to step out of the footsteps.
Dream, is a Mercedes train, is not to give up the attitude.
Maybe there is no so-called perfect utopia in the adult world. Even in the animal world, cruelty and game of survival, prejudice and prejudice exist one by one, but it does not prevent people from having brave warriors in the tortuous road and becoming an ideal self.
项目名称:郑州万科溪望营销中心(社区客厅)
室内设计及软装:墨山设计
建筑单位:长厦安基建筑设计有限公司
施工单位:深圳市鹏源装饰工程有限公司
鸣谢:曲全岳、欧力、黄苏怡、周轩、陈娟、王鹏、徐珂、黄鹏辉
Project name: zhengzhou vanke xiwang marketing center (community living room)
Project location: zhengzhou
Owner in charge: light up
Design area: 960㎡
Interior design and soft wear: moshan design
Construction unit: changxia anji architectural design co., LTD
Construction unit: shenzhen pengyuan decoration engineering co., LTD
Thanks: qu quanyue, ou li, huang suyi, zhou xuan, Chen Juan, wang peng, xu ke, huang penghui
Photographer: lu ha ha
来源:知行

                            

                            

                            

                            
 

采集分享

举报

静谧光明

什么也没写

1818 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部