新作 | Dicentra鲜花批发商店,乌克兰 / Rina Lovko Studio

2019-10-26 10:35
鲜花批发供应商Dicentra委托Rina Lovko Studio在他们的大型仓库内打造一个全新的零售区。设计面临的主要问题是如何在同一房间内设置两个大型冰柜:一个作为展示区域,用来陈列零售鲜花;另一个为封闭冰柜,用于鲜切花和盆栽的大规模储藏。大厅则需要容纳接待处、工作台、一个带厨房的杂物间以及可供客人和员工使用的卫生间。

The customer, a wholesale flowers supplier Dicentra, contacted us for the second time. Dicentra has a huge warehouse and there it was necessary to create a retail space. The main point in the terms of reference was the construction of two refrigerators in one room. The first is a fridge showcase with cut flowers for retail. The second is closed for cut and potted plants wholesale. Also in the hall there should have been a reception for managers, a workplace for florists, utility rooms with a kitchen, and a shared toilet for guests and staff.

▼花店入口,the entrance
项目位于苏联时期建造的一个类似于飞机仓库的、300平方米的无隔墙开放空间。虽然预算有限、改造面积巨大且时间紧迫,但是客户完全信任设计团队。在这种极具挑战性的条件下,团队不得不寻找非常规的解决方案。花店的主入口被红色穿孔网包围,大门上方放置有一个小型霓虹灯,这与工业风格的室内背景形成了明显的对比。

A Soviet-era building similar to a hangar – 300 square meters of open space without partitions. The budget is limited, the area is huge, the deadlines are tight, and customer’s trust is complete. The conditions are challenging, so we had to look for non-standard solutions. The main entrance is made of red perforated mesh, and above it we placed a neon sign. Against the background of the industrial zone, this is very noticeable.

▼花店内部空间概览,project overview

                            

                            

                            
房间被两面墙和中间的柱子简单地分隔开。填充了混凝土的沥青地板看起来更具工艺性。原先的墙壁顶部和底部分别被刷成白色和绿色。清除油漆后上过釉的墙壁显现出特殊的做旧纹理,像一幅画将整个房间融合在一起。设计的宗旨是让房间整体看起来没有明显的变化:仿佛只需要摆上新家具,商店就可以直接开始运转。

The room is divided simply: two walls, and in the columns are in the middle. The floors are asphalt. We immediately decided that we would make them technical – fill it with concrete. There was whitewashing on the top of the walls, and green oil paint on the bottom. The paint was removed along with the plaster, and then the artist covered them with a primer and a glaze layer. The walls came out textured, which put together a general picture. The idea was to make everything look untouched: as if we had come, put down furniture and the store started working.

▼做旧墙体,the retro wall

                            
冰柜的尺寸比房间略小,它们由特殊的保温材料制成。其中一个安装了铝合金窗,作为陈列柜来展示零售的鲜花。选择铝是为了让冰柜有更好的恒温效果。展示柜对面是标准的胶合板柜子。整个空间看起来就像一个巨大的机库,而其中插入了两个小立方体。在两个冰柜之间有一个大型卸货车道,其对面则是可以容纳四个人的接待区。

We made refrigerators smaller and lower than the room itself. They were made of special thermal materials, and in one of them the aluminum windows were put for display cases. Aluminum was chosen so that the refrigerator would fulfill its task, keep the cold. They were faced with standard plywood sheets. In general, the space looks like a large hangar, in which two smaller cubes were inserted. Between the cooler cubes there is a race for large unloading trolleys, on the contrary there is a wide reception for four people.

▼用来存放花艺工具的架子,a shelf for storing floral tools

                            
为了更好地凸显鲜花的色彩,冰柜内部采用了石墨色喷漆。设计团队还采用特殊的照明效果和精心挑选合适的灯具来让鲜花显得更为娇艳。悬挂在大厅天花板上的每个LED灯管都通过一根单独的电线来连接。为了不对墙体造成破坏,设计团队把所有的电缆都放入托盘。

Inside, refrigerators are painted in graphite color. The decision is due to the product: flowers on a black background look bright and contrast, which is good for sale. We supported this with lighting and specially selected such that the flowers looked even brighter. The general lighting in the hall was made simple – these are LED tubes hanging from the ceiling, each on a separate wire. Wiring without breaking the walls, we put all the cables into the trays.

▼收银柜台,the cashier counter

                            
在项目施工的过程中,客户希望临时增加一个管理人员办公室。设计团队给出的解决方案是让办公室完全镜像化,就像房间中的第三个立方体一样。该设计在视觉上将空间扩大,使整体空间看上去更加修长。

Already in the process of work, an unexpected item appeared in the terms of reference – the office of managers. They found a solution: they made the office completely mirrored and placed it in the room like a third cube. Such a solution visually increased the space and it seemed that the long hangar became even longer.

▼做成镜面的办公室,a mirrored office
所有的家具都由不锈钢制成,并衬有定做的灰色水磨石板。因为Rina Lovko Studio曾为利沃夫的Dicentra花店设计过工作台,所以这一次也采用了同样的设计。工作台的两侧均设有抽屉和不锈钢废料回收箱,桌子虽然很重,但好在底部装有移动滑轮——这在鲜花供应旺季十分有用。桌子上方有一盏带有柔光罩的吊灯,它可以提高工作的舒适度。桌子后方的圆镜让花艺师在工作的过程中能从侧面看到花束。

All furniture is made of stainless steel and is lined with gray terrazzo plates made to order. Our studio previously developed a table for florists for the Dicentra store in Lviv. Then they put the same, but from other materials. It is double-sided, with drawers and waste bins for stainless steel waste on both sides. The table is heavy, but on wheels, so it can be moved around – this is useful on days that are selling for flower suppliers. The need to move the table was also in the technical task. Above the table is a lamp with a diffuser for comfortable work, but on the contrary a mirror, as florists, in the process of working, need to see the bouquet from the side.

▼花艺师工作台,a table for florists

                            

                            
店主在店内放置了轻便实用的金属桌椅,以便客人暂时存放他们精心挑选的植物。设计团队设计并打造了用于运输鲜花的移动式货架。鉴于花的品类多种多样,所以货架由可以快速调节底座高度的特殊材料制成。

For visitors, they put light and practical outdoor furniture – metal tables and chairs. Around the guest area put the plants that they picked themselves.We also developed mobile shelves for transporting flowers. Flowers are always different, so the shelves were made with special milling, which allows you to quickly change the height of the mount.

▼整面的胶合板置物架,integral plywood shelving

                            
▼平面图,plan
More:Rina Lovko Studio

采集分享

举报

MONDAY

什么也没写

117 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部